First Man te pune în pielea lui Neil Armstrong, în noul trailer

Damien Chazelle, creatorul La La Land, lucrează de câțiva ani la First Man despre viața lui Neil Armstrong, iar acum avem parte de un nou trailer.

First Man se anunță a fi un lung metraj foarte special despre viața primului om care a călcat pe lună. Filmul biopic despre Neil Armstrong îl va avea în rolul principal pe Ryan Gosling, aflat la a doua colaborare cu regizorul Damien Chazelle, după foarte apreciatul La La Land. Dacă ar fi să ne aruncăm la speculații, First Man are toate ingredientele pentru a face valuri la premiile Oscar de anul viitor. Pelicula va fi distribuită de Universal.

First Man va avea premiera la Festivalul de Film de la Veneția, la fel ca La La Land. Scris și regizat de Damien Chazelle în 2016, muzicalul cu Ryan Gosling și Emma Stone s-a reflectat în șase premii Oscar. Pentru respectivul film, Chazelle a intrat în cartea recordurilor ca fiind cel mai tânăr regizor premiat cu această distincție.

Revenind la First Man, primul trailer pentru el l-am văzut în luna iunie a acestui an, dar cel de-al doilea ne oferă mai multe detalii despre trăirile lui Neil Armstrong în perioada pregătirilor pentru cea mai memorabilă misiune din viața lui. Apollo 11 a fost o misiune incredibil de riscantă, în contextul în care NASA nici măcar nu mai încercase să trimită pe cineva pe lună.

În First Man, se poate vedea obsesia lui Armstrong pentru perfecțiune, fixația pentru o misiune încununată de succes și echilibrul precar dintre viața personală și profesia sa. Este interesant faptul că se menționează până și posibilitatea eșecului misiunii și neîntoarcerea sa acasă.

În contextul în care cele două filme anterioare ale lui Chazelle s-au reflectat în nominalizări pentru cel mai bun film, presiunea pe succesul First Man este foarte mare. Tânărul regizor și-a definit un standard foarte înalt pentru performanța sa, dar este puțin probabil ca rata sa de succes să fie periclitată de iminentul lung metraj. Premiera pentru First Man este programată pentru 12 octombrie 2018.

Alexandru Puiu
16:15 30.08.2018
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video