Acest Ferrari 250 GTO a devenit cea mai scumpă mașină din lume

Acest Ferrari 250 GTO a devenit cea mai scumpă mașină din lume

Recordul pentru cea mai scumpă mașină din lume pare că se schimbă din ce în ce mai des, iar de data asta coroana merge la un Ferrari 250 GTO din 1962.

Odată cu vânzarea la licitație a acestui Ferrari 250 GTO din 1962, avem parte și de un nou record mondial pentru cea mai scumpă mașină din lume. Prețul ”standard” al mașinii a fost de 44 milioane de dolari, iar la acesta se adaugă și taxele casei de licitație. Odată cu acestea, prețul mașinii a ajuns la 48.405.000 de dolari.

Actualul Ferrari 250 GTO a depășit cu mult recordul anterior stabilit în 2014, de un model similar. Acela s-a vândut cu 38,115 milioane de dolari.

Modelul actual are seria #3414GT și a fost deținut de dr. Greg Whitten în ultimii 18 ani. Witten a fost Chief Software Architect în cadrul Microsoft și este unul dintre cei care au creat bazele pachetului Microsoft Office.

Într-adevăr, Ferrari-ul de față a fost vedeta licitației și a listei celor mai scumpe mașini din lume, dar recent au mai fost vândute și alte mașini cu sume astronomice.

Una dintre aceste mașini este un Duesenberg SSJ din 1935, vândut la Monterey Car Week, pentru suma de 22 de milioane de dolari. Mașina a fost deținută în trecut de actorul Gary Cooper și a fost cea mai rapidă mașină din lume înainte de al Doilea Război Mondial. Datorită prețului de vânzare, mașina a devenit cea mai scumpă mașină americană și cea mai scumpă dinainte de a doua conflagrație mondială.

O altă mașină vândută pe bani mulți a fost un Aston Martin DP215 Competition Prototype din 1963. Acesta a fost vândut pentru 21,455 milioane de dolari.

Odată cu aceste trei mașini vândute, clubul vehiculelor care valorează peste 20 de milioane de dolari ajunge la 11 membri.

Citește și: