Femeile din Battlefield V nu dispar: „Nu-ți convine, nu cumpăra jocul”

Femeile din Battlefield V nu dispar: „Nu-ți convine, nu cumpăra jocul”

Rolul personajelor feminine în viitorul Battlefield este unul suprinzător de important, iar mulți dintre fanii seriei și-au exprimat dezamăgirea online pe marginea subiectului.

Tot mai multe jocuri video sunt construite în jurul unor personaje de sex feminin cu un grad sporit de autenticitate. Acesta este trendul în piață deja de câțiva ani și o mare parte dintre gameri sunt foarte încântați de respectiva perspectivă. În același timp, există un grup de de persoane foarte vocale care nu pot să conceapă faptul că femeile au luptat în Al doilea război mondial.

Într-o perioadă în care seria Battlefield încearcă să incorporeze un nivel sporit de acuratețe istorică și să atragă atenția asupra unor conflicte care sunt de cele mai multe ori omise din lecțiile de istorie, un hashtag a început să facă valuri online. După publicare primului trailer la Battlefield 5, #NotMyBattlefield a devenit un subiect de discuție destul de aprins pe Twitter.

În orice alte circumstanțe și cu atât de multe luni rămase până la lansarea oficială, un alt studio ar fi încercat să introducă niște schimbări fundamentale pentru a potoli supărarea cumpărătorilor. Pe de altă parte, oficialii DICE au dat de pământ cu cei care nu înțeleg utilitatea femeilor într-un joc despre Al doilea război mondial.

”Reprezentăm această cauză, pentru că sunt de părere că oamenii care nu o înțeleg au două opțiuni. Fie o accepți, fie nu cumperi jocul.” Într-un interviu acordat publicației Gamasutra, CCO-ul Patrick Soderlund din cadrul EA a afirmat că nu i se pare normal să-și audă reproșuri pentru diversificarea personajelor din jocuri video. ”Sunt ok cu orice decizi”, a declarat Soderlund ca o referință la faptul că te invită să nu cumperi jocul în care femeile te-ar putea împușca cu sânge rece dacă prezența lor in-game te deranjează.

Designerul Șed de la DICE, Lars Gustavsson s-a rezumat la  a afirma că  nu a putut să creadă reacțiile fanilor, când foarte mulți i-au solicitat în trecut o astfel de tranziție de la eroi masculini la eroine. ”Dacă aș fi primit un dolar pentru fiecare interviu la care am participal de-a lungul anilor în care oamenii ne-au provocat să includem soldați femei, aș fi un om bogat.”

Apropo, dacă ai o problemă cu femeile în Al Doilea Război Mondial, te vei bucura să afli că prezența lor în joc a fost ancorată în conflictele autentice de pe câmpul de luptă și este cât se poate de adevărată.

Citește și: