Facebook testează un fel de dislike cu butonul care îți permite să critici

Facebook testează un fel de dislike cu butonul care îți permite să critici

Facebook a promis că va livra un buton pentru dislike. În esență, un buton care să-ți permită să nu fii de acord cu anumite lucruri. Acum a început, oficial, testul.

Primele informații despre noul buton pregătit de Facebook au apărut în februarie. De atunci până acum nu s-a întâmplat nimic. Recent însă a fost observat, în teste, noul buton, aproape de dislike, folosit în Noua Zeelandă. Despre acesta se discută încă din 2015, când Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a spus că nu orice moment e bun. Rezultatul acelei afirmații au fost reacțiile.

Acum, Facebook a început să testeze un buton downvote (nu e, propriu-zis, un buton de dislike). Noua opțiune pare să fie bine primită. E în teste pentru utilizatori din Noua Zeelandă și Australia.

„Oamenii ne-au spus că ar dori să aibă discuții publice mai bune pe Facebook și vor spații în care utilizatori cu opinii diferite pot avea un dialog mai constructiv”, a spus un purtător de cuvânt al Facebook. „În acest scop, facem un mic test în Noua Zeelandă, care permite utilizatorilor să ridice sau să coboare comentariile postărilor publice”, a completat purtătorul de cuvânt.

Deși Facebook a declarat că testul se întâmplă numai în Noua Zeelandă, utilizatori din Australia au raportat, de asemenea, că au văzut noua opțiune de downvote. Deocamdată, această alternativă la dislike apare numai pe anumite pagini publice și numai pe aplicația Facebook.

Facebook downvote

Odată cu acest pas, e mai evident ca niciodată că rețeaua nu va lansa un buton de dislike. Are prea multă ură și rețeaua socială nu vrea să adune așa ceva. Oferă însă astfel de soluții, cum au fost și reacțiile, de-a exprima fără cuvinte niște stări. Sigur, te poți aștepta la diverse comentarii trimise la fundul unei postări doar pentru că alți utilizatori se aliază contra cuiva.

[readmore]

Facebook susține că nu încearcă să introducă un buton de dislike. Doar explorează căi noi, opțiuni noi, prin care oamenii să ofere feedback mai ușor. Implicit, să stea mai mult pe platformă și să li se pară că au un control mai mare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: CNET