Facebook Messenger s-a schimbat, așa că uite tot ce e nou
Facebook ne tot promite un nou Messenger de jumătate de an. Acum, a început să fie mai răspândit și în România. E mai curat, în primul rând.
Noul Facebook Messenger pare inspirat în proporție considerabilă de iOS. Ai un titlu mare de categorie în stânga sus, lângă poza de profil, ai un design minimalist cu tonuri de negru și alb ca pe Instagram. Ai și un mod întunecat, care încă nu-i disponibil și ar fi cea mai importantă funcționalitate.
În mai, Facebook a promis prima dată un nou Messenger. E o versiune simplificată cu butoanele ceva mai bine repartizate. Versiunea de acum e 4.0 și în ultima lună a fost lansată globală, deși nu toți utilizatorii au primit-o în același timp.
Pe iPhone și Android, în România, am primit actualizarea pe 13 noiembrie. Totuși, la ora publicării acestui articol mai e disponibilă doar pe iPhone, ceea ce înseamnă că Facebook face o treabă „nemaipomenită” în lansarea produsului.
Totuși, ca să te ajute să găsești mai ușor funcțiile pe care le cauți, noul Messenger va avea doar trei tab-uri în loc de nouă. Conversațiile tale, atât între două persoane, cât și cele de grup, sunt în centrul atenției, la secțiunea Chats.
Bulele de dialog vor putea fi colorate, dacă chiar insiști să faci asta, iar toate opțiunile cu care te-ai obișnuit rămân. Altfel, albul predomină, fonturile sunt negre ca să vezi clar ce mesaj primești (și devine un gri când ai citit), ai o bilă albastră acolo unde ai mesaj nou și când ești în Messenger și primești mesaj nou notificarea e ceva mai subtilă.
Există și un câmp nou cu jocuri și pagini de Facebook cu care să vorbești. E un câmp absolut inutil, dar partea bună e că vezi ce pagină are mesaje automate și în cam cât timp răspunde. Poate o să fie ceva mai utilă zona asta în timp.
Meniul pentru setări a fost schimbat și pare să fie cea mai colorată zonă. Altfel, caseta de chat a rămas aproximativ la fel, doar că butoanele arată mai bine.
Tema întunecată lipsește cu desăvârșire din noul Facebook Messenger. E utilă mai ales pe orice telefon mid-range spre high-end care folosește ecran OLED. Tonurile întunecată consumă mai puțină energie. Aici poți trece telefoane ca iPhone Xs, Samsung, Huawei și altele. A zis-o și Google că e utilă. Oricum, probabil până la sfârșitul anului va veni și aceasta.