28 sept. 2018 | 12:43

Elon Musk a fost dat în judecată din cel mai stupid motiv

ACTUALITATE
Elon Musk a fost dat în judecată din cel mai stupid motiv

Elon Musk a vrut, în august, să scoată compania Tesla de pe bursă. Fix acel moment, și un mesaj neinspirat, i-a adus acum un proces destul de serios.

Securities and Exchange Commission (SEC) din Statele Unite ale Americii a decis să-l dea în judecată pe Elon Musk, directorul executiv al Tesla, pentru că în august a exagerat când a vorbit de scoaterea companiei de pe bursă. Acuzația e de fraudă și, ceea ce a pornit ca o glumă, ar putea fi o problemă destul de mare pentru Musk.

Elon Musk a anunțat pe 7 august, printr-un tweet, că vrea să scoată compania de pe bursă și să o țină privată. Interesant e că el a propus un preț de 420 de dolari. În cultura consumului de marijuana, 420 e un număr cu o semnificație imensă. Și nu, nu e o coincidență că Elon Musk l-a ales pentru prețul per acțiune la Tesla.

Conform SEC, Musk știa (sau a fost nesăbuit) că declarațiile sale sunt false sau înșelătoare, pentru că nu avea nicio bază serioasă pentru afirmațiile sale. „Musk știa că n-a discutat niciodată [transformarea Tesla într-o companie privată] la un preț per acțiune de 420 de dolari cu niciun fond privat de investiții și n-a făcut nimic ca să afle dacă e posibil pentru toți investitorii să rămână acționari Tesla când devine privată”, a transmis comisia.

Elon Musk, desigur, a avut un punct de vedere. A caracterizat acțiunea SEC drept nejustificată și a spus că e dezamăgit de acest demers. Odată cu acuzațiile de mai sus, el a fost criticat că ar fi ales prețul de 420 de dolari ca să-și impresioneze iubita.

Fundamentul SEC pentru procesul intentat lui Elon Musk este că prin acel tweet despre cum compania devine privată a făcut ca prețul acțiunilor să crească. Astfel, cei care au vrut să profite, au profitat. După creșterea inițială, acționarii au avut însă de suferit odată ce afirmația lui Elon Musk nu s-a mai adeverit.

Sigur, pentru cei mai mulți nu e o surpriză că Elon Musk a suprapromis ceva. E însă o surpriză că o autoritate chiar încearcă să-l oprească.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele