LG a creat ecranele transparente ca în Minority Report

LG a creat ecranele transparente ca în Minority Report

LG se numără printre cei mai mari producători de ecrane de pe mapamond, iar anul acesta va dezvălui unele dintre cele mai futuriste modele în cadrul târgului de tehnologie SID 2018.

LG Display, divizia de panouri din cadrul gigantului sud-coreean este una dintre cele mai profitabile de pe mapamond. Până când să piardă contractul în fața celor de la Samsung, coreenii au fost responsabili de ecranele din iPhone-uri. Unele dintre singurele monitoare 5K certificate de Apple pentru a fi utilizate în tandem cu cele mai noi MacBook-uri fac parte din portofoliul LG.

Pentru a-și menține relevanța în piață, aceeași companie are deseori în proiect monitoare futuriste care nu vor fi produse în serie prea curând. În această categorie intră ecrane transparente sau flexibile pe care le-am văzut în multe dintre SF-urile ultimelor decenii. Cele mai impresionante și utile le-am văzut în Minority Report, filmul lui Spielberg cu Tom Cruise în rolul principal.

Un astfel de panou futurist cu diagonala de nu mai puțin de 77 de inci va fi detaliat în cadrul târgului SID 2018. Respectivul ecran nu are încă un termen de producție în masă, dar vorbim de un OLED transparent și flexibil. Conform celor de la LG, prototipul va avea o rezoluție nativă Ultra HD și un grad de transparență de 40%. În momentul în care încerci să-l rulezi, gradul de flexibilitate îți va conferi posibilitatea unui tub cu diametrul de 8 centimetri. Ca referință, valoarea respectivă este similară cu cea a unui panou de proiecție, doar că în acest caz particular, imaginea va fi redată pe ecran, nu proiectată.

În loc de divertisment sau alte aplicații desprinse din filmele SF, noul panou flexibil va fi utilizat cel mai probabil în scopuri publicitare, fiind perfect pentru rularea în jurul unor stâlpi dintr-un aeroport sau dintr-o stație de metrou. Ar fi interesant să vedem ferestre de la magazine încărcate de informații utile din aceleași ecrane semi-transparente de la LG.

Dr. In-Byeong Kang, CTO-ul LG Display și-a manifestat entuziasmul pentru noile ecrane și a insistat pe faptul că gigantul pe care îl reprezintă va continua să aibă un rol important în introducerea unor premiere și avansuri tehnologice în piața de ecrane. Ca referință, cercetătorii LG s-au aflat la baza unor tehnologii indispensabile precum IPS sau OLED.

Citește și: