Donorium: aplicația pentru donatori de sânge vrea să te ajute să ajuți
:format(webp)/https://playtech.ro/wp-content/uploads/2018/12/donorium-aplicatie-donare-sange-1-e1544000630202.jpeg)
Aplicația Donorium a fost creată pentru a conecta posibilii donatori de sânge cu centrele de transfuzie sanguină. A ajuns deja pe primul loc în topul descărcărilor de aplicații medicale din AppStore.
Aplicația a fost dezvoltată de Asociația Smart Society și Fundația Donatorilor Benevoli de Sânge. Aceasta își propune să dubleze numărul actual al donatorilor de sânge din România, termenul pentru acest țel fiind anul 2025. Iar până în 2021, fondatorii aplicației și-au propus ca aceasta să fie extinsă în toată țara. Aceste obiective par cât se poate de realizabile dacă ținem cont de faptul că la 24 de ore de la lansare, aplicația a ajuns deja în top descărcări în AppStore.
„Pentru un proiect social, realizat în mare parte cu voluntarii noștri dragi din toate colțurile țării, este o bucurie enormă că aplicația a stârnit un asemenea val de interes la nici 24 de ore de când a fost lansată”, a spus inițiatoarea proiectului Diana Stoica, strateg la Asociația Smart Society. „Este încă o reconfirmare a faptului că era mare nevoie de ceea ce oferă Donorium. Cei care au aplicația pe telefon trebuie acum doar să se programeze, să doneze și să salveze”
Donorium reușește să conecteze nevoile centrelor de transfuzii cu disponibilitatea donatorilor. Comunicarea între cele două părți este ușurată cu ajutorul aplicației. În proiectul Donorium sunt implicate cinci Centre Inițiatoare de Transfuzie Sanguină, din următoarele orașe: București, Arad, Bacău, Constanța și Ploiești. Până în septembrie 2019, alte 10 centre vor fi coptate în inițiativă.
„Mă bucură foarte mult pentru interesul pe care l-au manifestat internauții pentru aplicație”, a declarat Doina Goșa, director la Centrul de Transfuzie Sanguină din București. „Îi așteptăm cu drag să se programeze și să doneze. Ne dorim foarte mult să putem să lucrăm pe viitor doar în baza programărilor la donare. Acest lucru este benefic și pentru donatori, care vor petrece mai puțin timp să doneze, și pentru doctori, care vor putea avea un flux constant de consultații”.
Aplicația are inclus un sistem care aduce aminte de jocuri, întrucât utilizatorii pot acumula puncte în aplicație, după cum arată Cristian Florea pe site-ul său. Punctele se acumulează atunci când aceștia donează, când distribuie informații despre nevoia de sânge și când își invită prietenii să se înscrie în aplicație. Mai mult, utilizatorii au și un sacou virtual pe care îl pot umple cu medalii de onoare.
Aplicația este disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS.