Un rus a creat dispozitivul perfect pentru internet necenzurat

Un rus a creat dispozitivul perfect pentru internet necenzurat

Un artist rus a creat un dispozitiv care generează hotspot wirelles prin care să sfideze autoritățile care impun un internet cenzurat.

În țări ca Iran, Pakistan, Egipt, India sau Rusia, internetul în sine este cenzurat. În unele cazuri, oamenii pot fi arestați pentru exercitarea libertății fundamentale de exprimare. Desigur, există cunoscători care găsesc soluții, ca VPN-urile. Dar cum rămâne cu restul?

Ei bine, artistul rus Dmitri Morozov a venit recent cu o soluție provocatoare. Numit Hot Ninja, este un mic gadget care creează hotspot subversiv Wifi oriunde. În esență, Hot Ninja este un mini server și un hotspot wireless într-un singur dispozitiv. Vine la pachet cu o tastatură încorporată și câteva butoane, de unde Morozov poate schimba numele rețelei sau conținutul pe care îl distribuie.

În plus, Hot Ninja poate găzdui și un grup de chat privat pentru cine vrea să se conecteze. Bineînțeles, Hot Ninja nu dispune de tehnologia pe care Google sau Facebook o propune pentru a face același lucru. Ba mai mult, mare parte din ea se poate realiza, probabil cu codul corect care rulează pe orice laptop.

[readmite]

Image result for Gadget Creates An Uncensored Mini Internet

Citește și: