13 feb. 2017 | 19:54

O nouă funcție Android automatizează crearea de hotspoturi la nevoie

ACTUALITATE
O nouă funcție Android automatizează crearea de hotspoturi la nevoie

O nouă funcție introdusă în cea mai recentă versiune de Android Nougat facilitează realizarea automată de hotspoturi între terminalele compatibile.

Noua funcție detaliată pe site-ul celor de la Google confirmă lansarea opțiunii Instant Tethering. Aceasta este foarte similară cu o funcție introdusă în urmă cu mai bine de un an pe terminale cu iOS. În cazul iDevice-urilor, dacă folosiți același ID Apple pe un iPhone, iPad și Mac, de pe oricare dintre ele vă puteați conecta la un hotspot instant, fără a apăsa pe nici un buton pe terminalul care generează hotspotul. E ca și cum, un iPhone sau iPad cu 3G/4G stă în standby în așteptarea unui client care se profite de conexiunea sa la internet.

Pe Android, aceeași funcție poartă numele de Instant Tethering și a fost disponibilă în beta unui număr redus de utilizatori în luna ianuarie a acestui an. Acum, noua funcție este disponibilă la scară largă tuturor celor care rulează cea mai recentă versiune de Android. Din păcate, asta înseamnă că posesorii de terminale Pixel și Nexus sunt privilegiați.

În principiu, este vorba de un proces de împerechere automizat pentru partajarea unei conexiuni la internet între echipamente cu Android. Conexiuniea poate fi partajată doar de către smartphone-uri cu Nougat, în timp ce la acel hotspot se pot conecta și gadgeturi cu Android Marshmallow, precum tabletele Pixel C și Nexus 9 sau smartphone-uri cu același SO.

Pentru că procesul este automatizat, era necesară o procedură simplă de securizare a conexiuni. Soluția găsită este utilizarea aceluiași cont de Google pe care fiecare aparat participant. Următorul pas este să activați Instant Tethering din meniul Configurări sau Settings prin bifarea funcției Provide data connection. Pe un terminal care ar trebui să profite de acea conexiune, activați Get data connection din același meniu de mai sus. Din acel moment, terminalul care va avea nevoie de o conexiune la internet va activa automat hotspotul celuilalt dispozitiv de fiecare dată când are nevoie. După 10 minute de inactivitate, hotspotul va fi dezactivat pentru a economisi energia.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele