Disney și-a pierdut încrederea în Star Wars, iar fanii o să piardă

Disney și-a pierdut încrederea în Star Wars, iar fanii o să piardă

În teorie, franciza Star Wars este una dintre cele mai populare care a ajuns în cinematografe, dar încasările celui mai nou film din serie s-ar putea să aibă consecințe dezastruoase pentru fani.

Din momentul în care Disney a achiziționat drepturile pentru Star Wars de la George Lucas, și-a propus să genereze niște profituri record prin lansări anuale de filme într-o manieră similară cu cele dobândite de producțiile Marvel. Aceasta din urmă este o altă proprietate intelectuală din portofoliul Disney.

În ultimii patru ani, au fost lansate deja patru filme Star Wars. Două dintre ele au mers pe linia poveștii din trilogia originală. Celelate două au fost promovate sub numele de A Star Wars Story. Primul a fost Rogue One, iar cel de-al doilea, lansat în urmă cu câteva săptămâni, a fost Solo.

Din păcate pentru Lucasfilm, Solo nu s-a reflectat în încasări la nivelul fostelor producții Star Wars. Din acest motiv, au apărut speculații conform cărora Disney va renunța la întregul concept al francizei a Star Wars Story.

Primii care au raportat acest detaliu au fost cei de la Collider și se pare că se bazează pe informații provenite de la o sursă apropiată de studiourile Lucasfilm. Deși în urmă cu aproximativ o lună se vehiculau două alte filme standalone Star Wars construite în jurul poveștii lui Obi-wan Kenobi și a lui Boba Fett, acelea se pare că vor fi anulate.

Întregul set de zvonuri au fost declanșate de încăsările noului Solo: A Star Wars Story. Pelicula cu pricina a încasat 84,4 milioane de dolari în primul weekend și s-a reflectat până la această oră în încasări de 192,8 milioane de dolari în SUA și 339,5 milioane de dolari la nivel global.

Majoritatea filmelor care ajung în cinematografe nu se apropie niciodată de o asemenea performanță, dar pentru producătorii Star Wars valorile financiare menționate mai sus au fost clasificate ca fiind o dezamăgire.

În schimb, cei de la Disney se vor axa mai mult pe iminentul episod IX și pe viitoare trilogie care va veni după următorul Star Wars.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: