Dependența de Fortnite a devenit motiv de internare: ce fac părinții
La mai puțin de 24 de ore după ce am aflat că există 200 de milioane de jucători de Fortnite, au apărut și primele cazuri confirmate de dependență.
Mulți dintre părinții pasionaților de Fortnite sunt disperați. Afinitatea pentru jocul gratuit al celor de la Epic Games s-a transformat în obsesie mai ales pentru micuții fără discernământ. Nu a ajutat nici faptul că îl poți juca pe orice dispozitiv sau platformă. Îi mai poți lua laptopul unui copil sau îi poți restricționa accesul la desktop, dar foarte mulți copii au ajuns pe final de 2018 să se joace pe mobil.
Fortnite s-a transformat într-un viciu, iar mulți copii ajung să fie internați în centre de tratament pentru dependența de jocuri video. În contextul în care adolescenții refuză să mai meargă la școală, nu este o surpriză un raport al celor de la Bloomberg.
Conform publicației, un număr mare de experți l-au comparat cu un drog. Lorrine Marer, un expert comportamental din Marea Britanie, a comparat modul în care copiii nu se pot lăsa de Fortnite cu gradul de dependență pe care îl dau drogurile tari. ”Acest joc este precum heroina. Odată ce ai devenit dependent, e greu să mai renunți.”
De această dată, este vorba de copii, dar Fortnite a fost citat în ultimul an în mai multe cazuri de conflict între adulți. În prima jumătate din 2018, în Marea Britanie, în dosarul mai multor cazuri de divorț, dependența de Fortnite a fost citat ca un motiv principal al destrămării relației.
Într-adevăr, Fortnite este departe de a fi primul joc care creează dependență, dar acest detaliu nu ajută părinții care încearcă să-și readucă adolescenții pe calea ce dreaptă. În trecut, au existat cazuri similare cu persoane care nu s-au putut lăsa de World of Warcraft. Până și Organizația Mondială de Sănătate a clasificat dependența de gaming ca fiind o afecțiune adevărată, o boală pentru care se caută tratamente în 2018.