VIDEO Dacia Duster, performanță excepțională pe pârtie

Dacia Duster se vinde bine și se conduce excepțional. Asta ai putea crede după o performanța excelentă reușită de-un pilot profesionist la volanul acestui model Dacia.

Dacia Duster e deja pe piață și dacă încă te mai gândești să-ți cumperi, trebuie să vezi noul video venit din Elveția. Acolo, modelul Dacia Duster cu motor 1,6 litri, 115 CP, a întrecut fără emoții alte cinci mașini concurente din aceeași categorie. Pe lângă Duster au mai parcurs același traseu Renault Koleos, Nissan Qashqai, Opel Mokka X, Jeep Compass și Mazda CX-5. La volanul fiecărei mașini a fost un pilot experimentat. În clipul de mai sus, Dacia Duster debutează la minutul șapte.

Competiția câștigată de Dacia Duster s-a derulat pe o pistă de slalom în sens invers, adică în în urcare. Duster a fost ultima mașină testată, dar a ieșit prima. A scos un timp de puțin sub 52 de secunde. Pe ultimul loc a fost Opel Mokka X, cu un timp de peste un minut și 10 secunde. A fost folosit și un utilaj special pentru transport pe zăpadă – motor de 12,8 litri și 455 CP. ppe acesta îl vezi pe ultimul loc din clasamentul de mai jos. Dintre SUV-uri însă modelul Opel a închis topul.

Ca piloți, Dacia Duster a fost condusă de Leo Schnyder. Jeep Compass – motor de 1,4 litri, turbo, 170 CP – a fost condus de Stefan Lotscher. Renault Koleos cu motor de 1,6 litri și 130 CP a fost condus de Petra Duss, în timp ce Opel Mokka X – 1,6 litri, turbo, 136 CP – a revenit în grija lui Kilian Braun. Modelul Mazda CX-5 a fost pilotat de Markus Dietschi. Acest model a fost și cel mai puternic din competiție: motor de 2 litri cu 165 CP. Nu în ultimul rând, Nissan Qashqai cu motor de 1,6 litri, 130 CP, a fost pilotat de Cyrill Koch.

[readmore]

Te întrebi probabil acum ce relevanță are testul. Ei bine, sincer și direct, niciuna. Dar dacă vei avea vreodată nevoie de-o mașină pentru condiții de iarnă, atunci te poți gândi la Dacia Duster. Sigur, contează și cine conduce mașina, nu doar performanța în astfel de competiții.

Topul de la finalul competiției.