21 mart. 2018 | 12:18

VIDEO Dacia Duster, performanță excepțională pe pârtie

VIDEO ACTUALITATE

Dacia Duster se vinde bine și se conduce excepțional. Asta ai putea crede după o performanța excelentă reușită de-un pilot profesionist la volanul acestui model Dacia.

Dacia Duster e deja pe piață și dacă încă te mai gândești să-ți cumperi, trebuie să vezi noul video venit din Elveția. Acolo, modelul Dacia Duster cu motor 1,6 litri, 115 CP, a întrecut fără emoții alte cinci mașini concurente din aceeași categorie. Pe lângă Duster au mai parcurs același traseu Renault Koleos, Nissan Qashqai, Opel Mokka X, Jeep Compass și Mazda CX-5. La volanul fiecărei mașini a fost un pilot experimentat. În clipul de mai sus, Dacia Duster debutează la minutul șapte.

Competiția câștigată de Dacia Duster s-a derulat pe o pistă de slalom în sens invers, adică în în urcare. Duster a fost ultima mașină testată, dar a ieșit prima. A scos un timp de puțin sub 52 de secunde. Pe ultimul loc a fost Opel Mokka X, cu un timp de peste un minut și 10 secunde. A fost folosit și un utilaj special pentru transport pe zăpadă – motor de 12,8 litri și 455 CP. ppe acesta îl vezi pe ultimul loc din clasamentul de mai jos. Dintre SUV-uri însă modelul Opel a închis topul.

Ca piloți, Dacia Duster a fost condusă de Leo Schnyder. Jeep Compass – motor de 1,4 litri, turbo, 170 CP – a fost condus de Stefan Lotscher. Renault Koleos cu motor de 1,6 litri și 130 CP a fost condus de Petra Duss, în timp ce Opel Mokka X – 1,6 litri, turbo, 136 CP – a revenit în grija lui Kilian Braun. Modelul Mazda CX-5 a fost pilotat de Markus Dietschi. Acest model a fost și cel mai puternic din competiție: motor de 2 litri cu 165 CP. Nu în ultimul rând, Nissan Qashqai cu motor de 1,6 litri, 130 CP, a fost pilotat de Cyrill Koch.

[readmore]

Te întrebi probabil acum ce relevanță are testul. Ei bine, sincer și direct, niciuna. Dar dacă vei avea vreodată nevoie de-o mașină pentru condiții de iarnă, atunci te poți gândi la Dacia Duster. Sigur, contează și cine conduce mașina, nu doar performanța în astfel de competiții.

Topul de la finalul competiției.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele