Dacia Cross X, mașina creată de un român, te face să uiți de BMW

Dacia Cross X, mașina creată de un român, te face să uiți de BMW
Sursa foto: Concept Dacia realizat de Theodor Tănase.

Un român e mare iubitor de Dacia și odată cu aniversarea celor 50 de ani ai mărcii a împărtășit cu noi câteva concepte. Cross X e cel puțin spectaculos.

Vara aceasta, Renault a vorbit despre o alternativă mai ieftină la BMW X4. Așa a sunat teaserul pentru un model nou prezentat la salonul auto din Moscova. Între timp, în cadrul salonului a fost prezentat Renault Arkana.

Renault Arkana e inspirat, ca design, după un BMW X6. Totodată, sunt slabe șanse ca în viitorul an să vedem acest model sub marca Dacia. E un coupe crossover care folosește mai multe componente de la Dacia Duster. Designul este însă mult mai rafinat decât cel de la Duster.

În România însă avem viziunea lui Theodor Tănase. El ne-a prezentat deja mașina Dacia „The Vision”. Odată cu ea ne-a arătat însă și alt model la care a lucrat: Cross X.

Dacia Cross X e însă ceva diferit față de viziunea de supercar a „The Vision”. Pentru acest concept, el s-a inspirat de la mașini japoneze. După cum se poate vedea în imaginile de mai jos, sunt câteva asemănări și, totodată, e o filosofie de limbaj pe care compania românească n-a aplicat-o până acum.

În prezent, Theodor, 24 de ani, este student la Universitatea din Piteşti, specializarea Ingineria Transporturilor. Mai mult, el deja lucrează la uzina din Mioveni, astfel că ar fi deja o resursă de inspirație pe care producătorul s-o ia în calcul.

Despre marca autohtonă, în interviul publicat de PLAYTECH, el ne-a spus că își dorește ca aceastasă avanseze cât mai mult în această eră pe care unii o numesc Golden Era. În același interviu am prezentat și conceptul Ezeon pe care el îl consideră „mașina ideală”.

Pentru realizarea modelului Ezeon, costurile estimative ar fi în jur de 25.000 până la 35.000 de euro. Fii însă atent la ce mai pregătește, că are în plan și o Dacia electrică dotată cu panouri solare ca să nu rămână fără energie.

Conceptul Dacia Cross X realizat de Theodor Tănase.
dacia concept (1)
Conceptul Dacia Cross X realizat de Theodor Tănase.
dacia concept
Conceptul Dacia Cross X realizat de Theodor Tănase.
Citește și: