Am cumpărat mai puține telefoane în 2017, dar mai bune

Am cumpărat mai puține telefoane în 2017, dar mai bune

Ai fi tentat să crezi că s-au scumpit smartphone-urile în 2017, dar se pare că sunt mai bune ca niciodată și rezistă mai mult. De aceea, se vând mai puține.

Piața de mobile a crescut constant în ultimii ani, în defavoarea PC-urilor tradiționale și a tabletelor. Cu toate acestea, se pare că există o limită pentru obsesia internauților de a-și schimba smartphone-ul în fiecare an. Conform celor de la IDC, pentru prima oară în aproape un deceniu, s-au vândut mai puține telefoane mobile în 2017, comparativ cu 2016.

La nivel global, s-a creat un precedent interesant la final de 2017 în privința vânzărilor de telefoane. Anul trecut, în fiecare colț al mapamondului s-au vândut 1,472 miliarde de aparate. În 2016, cifra a fost cu aproximativ 10 milioane mai mare – 1,473 miliarde. Diferența este mai mică de un procent, dar se pare că a fost mai mare decât atât în ultimul trimestru al anului, o perioadă care include Black Friday și reducerile de Crăciun.

Datele preliminare din raportul Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker emis de IDC confirmă faptul că producătorii de smartphone-uri au livrat 403,5 milioane de unități în trimestrul patru din 2017. Comparativ cu cele 430 de milioane de unități din aceeași perioadă din 2016, declinul este de 6,3%.

Cele mai impresionante declinuri au fost sesizate în SUA și China, două țări care în trecut au reprezentat cei mai mari consumatori globali de tehnologie. Din câte se pare, prea puțini au alergat să-și cumpere noile vârfuri de gamă de la Samsung sau Apple pe final de 2017.

Dacă defalcăm cifrele de vânzări per producător, Apple a reușit să detroneze Samsung în ultimul trimestru al anului, dar sud coreenii și-au menținut în continuare titlul de lider mondial pe întregul 2017. Ca referință, în 12 luni, Apple a livrat 215.8 milioane de telefoane, în timp ce Samsung a sărit până la 317,3 milioane. Va fi interesant de văzut dacă gigantul din Cupertino își va menține ritmul de vânzări pentru iPhone X în prima parte a acestui an, în contextul în care Samsung va lansa în curând Galaxy S9. 

smartphone-market-share-q4-2017

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: