Cum transformi un fișier Word în PDF ca să nu mai poată fi modificat

Cum transformi un fișier Word în PDF ca să nu mai poată fi modificat

Fișierele PDF nu sunt perfecte, dar te ajută să te asiguri că destinatarul nu are foarte multe opțiuni când vine vorba de a le modifica. Din acest motiv, ar fi bine să înveți cum transformi orice fișier Word în PDF, înainte de a-l expedia unui prieten sau client.

Microsoft Word a devenit mult mai util și eficient în ultimii ani. Fiecare versiune nouă introduce câteva funcții noi, iar gigantul din Redmond face eforturi pentru a-ți face viața mai ușoară în cel mai popular editor de fișiere text din lume. Din acest motiv, în urmă cu câțiva ani, a introdus opțiunea de a salva fișiere în format PDF în pachetul Microsoft Office.

În cazul în care ai o versiune mai recentă de Office și îți dorești să transformi un fișier Word în PDF, cea mai bună soluție implică salvarea sa în noul format folosind opțiunea Save as (CTRL + S), din meniul File.

Implicit, în noua fereastră, la ”Files of type” este trecut Word Document (.docx). Fă click în respectivul câmp și optează pentru PDF. Tastează noul nume pentru respectivul document, alege locația de destinație de pe hard disk sau de pe un stick USB și confirmă inițierea salvării cu un click pe Save.

În cazul în care nu ai Microsoft Word instalat dar îți dorești să faci conversia dintr-un fișier Word în PDF, ai la dispoziție câteva opțiuni. Cea mai facilă implică să fii utilizator de Google Drive. Deschide browserul favorit, accesează drive.google.com prin intermediul barei de adresă și trageți fișierul .DOC sau .DOCX din calculator în browser.

După câteva momente, deschide respectivul fișier și optează pentru descărcarea sa înapoi pe sistem în format PDF.

Dacă nu ești fan Google și nu vrei să-ți creezi un cont dedicat doar în scopul conversiei din Word în PDF, există un site dedicat care face o treabă foarte bună. Accesează freepdfconvert.com, fă click în partea de sus a paginii pe Select any file. După doar câteva momente, fără să-ți creezi vreun cont sau să fii nevoit să vezi vreo reclamă, vei putea descărca versiunea PDF a respectivului fișier.

În altă ordine de idei, dacă vrei să transformi un PDF într-un Word editabil, folosește Abbyy Fine Reader.

Citește și: