Cum ștergi istoricul vizionărilor de pe YouTube și îl dezactivezi de tot

Pentru că toate clipurile sugerate cu care te confrunți online pleacă de la ceea ce ai văzut în trecut, s-ar putea să vrei să înveți cum ștergi istoricul vizionărilor de pe YouTube.

YouTube este o companie Google și, la fel ca gigantul din Mountain View, generează majoritatea banilor din reclamele afișate în timpul clipurilor pe care le vizionezi. Pe lângă faptul că respectivele reclame sunt personalizate în funcție de ceea ce ai văzut în trecut, clipurile care îți sunt sugerate sunt direct corelate cu preferințele tale în matere de videoclipuri.

Dacă ai căutat din întâmplare un clip cu un mixer pentru a lua o decizie de achiziție informată pornind de la un review, acea vizionare îți va influența pagina principală de pe YouTube pentru următoarele săptămâni.

Nu contează că nu te-ai abonat la canalul pe care ai văzut pentru prima oară respectivul clip și este irelevant dacă ți s-a părut sau nu concludent. Clipul cu pricina ți-a influentațat profilul tău de consumator de YouTube și, în mare parte, trebuie să trăiești cu asta.

Alternativa este să înveți cum ștergi istoricul vizionărilor de pe YouTube. Am detaliat întreaga procedură în clipul de mai sus și nu implică foarte mulți pași. Întră în aplicația de mobil și apasă pe colțul din dreapta jos la Bibliotecă.

Fă un tap pe fotografia ta din dreapta sus și accesează secțiunea Setări. Du-te un pic mai jos în lista de opțiuni și apasă pe ”Șterge istoricul vizionărilor”. Confirmă ștergerea. Repetă procedura cu ”Șterge istoricul căutărilor”. Confirmă ștergerea.

Dacă pe viitor îți dorești să nu-ți mai fie păstrate liste cu istoricul vizionărilor și cu istoricul căutărilor, bifează un pic mai jos ”Întrerupe istoricul vizionărilor” și ”Întrerupe istoricul căutărilor”. Aceste opțiuni rămân în vigoare pe termen nelimitat și ține doar de tine să le reactivezi în cazul în care te-ai răzgândit.

Alexandru Puiu
09:59 20.05.2018
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video