Cum scapi de titlurile clickbait de pe internet

Cum scapi de titlurile clickbait de pe internet

În funcție de timpul pe care îl petreci pe internet, s-ar putea să dezvolți o anumită imunitate vizavi de clickbait, dar există o soluție mai simplă.

Este incredibil de mult conținut pe internet și din ce în ce mai mult este menit să te atragă prin titluri senzaționale, reclame ascunse sau alte artificii malițioase. Toate articolele care încearcă să te motiveze să faci click printr-un titlu care nu are neapărat legătură cu subiectul, intră la clickbait. Această formă de marketing agresiv a secolului 21 este surprinzător de frustrantă, mai ales dacă știi că un singur click s-ar putea să te coste jumătate de oră din viață. Clickbait-ul este un cerc vicios transformat în artă de companii globale care ajung să câștige sume fabuloase din reclame.

Indiferent cât de reticent ești la volumul inimaginabil de informații inutile de pe internet, s-ar putea să fi crezut la un moment dat că te poți îmbogăți din confortul căminului în doar câteva săptămâni. În plus, ar fi minunat dacă acele kilograme în plus care te stresează de câțiva ani vor dispărea printr-o substanță minune, în loc de efort fizic sau o cură respectată cu strictețe.

Există mult clickbait pe internet, dar este o soluție suprinzător de simplă pentru a scăpa de o mare parte din el. Ca multe ale probleme care țin de experiențe online, aceasta se rezolvă printr-o extensie de browser. Încercând să scap de ”articolele” listate de Taboola pe foarte multe site-uri web, am experimentat surprinzător de multe extensii de Chrome în speranța că-și vor face treaba. În final, am fost plăcut impresionat de Clickbait Killer.

Trecând peste titlul ostentativ, extensia se instaleză folosind acest link de Chrome WebStore. Nu trebuie să configurezi nici un parametru. Își face singură treaba și, subit, îți vei da seama că ești mai productiv pe internet fără acele linkuri malițioase afișate la capătul oricărui articol citit. Din păcate, nu am găsit nimic apropiat ca funcționalitate pentru utilizatorii de Firefox.