24 feb. 2018 | 18:00

Cum raportezi clipuri de pe YouTube sau comentarii deranjante

TUTORIALE
Cum raportezi clipuri de pe YouTube sau comentarii deranjante

Dacă întâlnești conținut agresiv, rasist, extremist sau pornografic pe cea mai mare platformă de streaming, ar fi bine să știi cum raportezi clipuri de pe YouTube.

Deși reprezintă o sursă infinită de umor și clipuri informaționale, YouTube reușește să fie gaura neagră a internetului când vine vorba de mesaje extremiste, ură și comentarii de la care ți se ridică părul în cap. Foarte mulți fac bani de pe urma clipurilor postate pe YouTube, iar serviciul online al celor de la Google s-a aflat de unul singur la baza conceptului de vlogger.

Din păcate pentru gigantul din Mountain View, este foarte greu să monitorizezi fiecare clip postat pe YouTube. Inteligența artificială și rețelele neurale te pot bloca să postezi muzică fără drepturi de autor sau conținut erotic pe îndrăgita platformă online, dar nici un mecanism nu este perfect. Se urcă 300 de ore de conținut video în fiecare minut pe YouTube, este absurd să crezi că filtrarea acelor videoclipuri se poate realiza fără oameni. Sistemul devine și mai ineficient când vine vorba de raportarea comentariilor agresive.

Cum raportezi un comentariu pe YouTube

Dacă vrei să raportezi un clip de pe YouTube, mecanismul este destul de similar pe web și în aplicația de mobil. În cazul în care navighezi pe internet folosind un desktop sau laptop, sub fereastra de redare a clipului deranjant, există un buton cu trei puncte lângă Share. Apasă pe el și optează pentru Raportează. Pe mobile, găsești același buton Raportează în colțul din dreapta sus al ferestrei de redare, în spatele meniului format din trei puncte, unul sub altul.

Bifează una dintre opțiunile puse la dispoziție, în funcție de motivul pe care l-ai avut în minte când ai optat pentru raportarea clipului: Conținut sexual, Conținut violent sau respingător, Conținut răuvoitor sau abuziv, Acte dăunătoare și periculoase, Abuz asupra copiilor, Promovează terorismul, Spam sau conținut înșelător, Îmi încalcă drepturile, Problemă cu subtitrările. Apasă pe Înainte.

Dacă optezi pentru anumite opțiuni, automat se deblochează niște detalii suplimentare dintre care poți alege. Opțional, după ce apeși Înainte, ai opțiunea să introduci minutul și secunda din clip în care sunt probleme. Acel pas nu este obligatoriu. Clipul este raportat la Google doar după ce ai apăsat pe butonul Raportează în dreapta jos.

Pentru a raporta comentarii, apasă pe cele trei puncte din dreapta oricărui comentariu și optează pentru ”Raportează ca spam sau abuz”. Din nou, vei avea câteva opțiuni suplimentare pentru a ajuta angajații YouTube să fie mai eficienți în a confirma problema identificată de tine. Apasă la final pe Raportează.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele