Cum modifici focusul pe iPhone, după capturarea pozei cu portret

În cazul în care nu ești mulțumit de rezultatele fotografiilor cu modul portret pe iPhone, este bine să știi că există o soluție la care poți apela dacă vrei să ajustezi focusul după captură.

În urmă cu câteva zile, am detaliat modul în care mă supără limitările modului portret de la iPhone X. Cel mai tare, m-a deranjat faptul că nu poți ajusta foarte mulți parametrii referitori la zona de focus și adâncimea de focus. În contextul în care procesul de captură generează nouă niveluri de adâncime cu ajutorul celor două camere, am fost convins că ar trebui măcar să poți micșora sau mări zona de focus, partea clară a pozei.

Apple a decis să faciliteze particularizarea diafragmei și implicit a adâncimii de câmp în noile sale telefoane lansate în 2018. Practic, o funcție care ar fi trebuit să fie acolo din totdeauna, va fi disponibilă doar pe iPhone Xs, iPhone Xs Max și iPhone Xr. Dacă te-ai orientat în trecut către un iPhone X, iPhone 8 Plus sau iPhone 7 Plus, ai ghinion.

Dacă ai fost dezamăgit în trecut de modul portret pe iPhone, te vei bucura să afli că există o soluție pentru ajustarea focusului într-o fotografie după momentul capturii. Nici nu implică un proces foarte complex. În schimb, trebuie să instalezi o aplicație gratuită intitulată Focos. Aceasta vine cu o serie numeroasă de funcții contra-cost, dar le poți ignora pe toate dacă vrei doar să modifici zona de focus.

După ce ai instalat Focos din AppStore și ai deschis-o pentru prima oară, vei întâmpina un scurt tutorial. Îl poți parcurge sau îl poți ignora. Deschideți prima fotografie realizată cu modul portret după ce ai permis programului să-ți acceseze galeria foto. În partea de jos, implicit, vei avea selectat meniul diafragmă.

Fă un tap pe Dimensiune, dacă este cazul, și, cu un swipe de la stânga la dreapta pe bara de sub fotografie, modifică Diafragma de la F/1.4 până la F/20.0. Impactul vizual asupra imaginii este sesizabil în timp real. La final, dacă ești mulțumit de rezultate, apasă pe Salvează în dreapta sus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI