Cum micșorezi un PDF ca să ocupe mai puțin spațiu

Cum micșorezi un PDF ca să ocupe mai puțin spațiu

Dacă nu poți să-l trimiți prin email sau nu-ți încape pe un stick de memorie, ar fi bine să știi cum micșorezi un PDF, ca să ocupe mai puțin spațiu.

În funcție de conținut și de rezoluție, PDF-urile pot ajunge la dimensiuni astronomice. Există și fișiere în acest format de câțiva GB, dacă au multe poze la rezoluție foarte mare sau alt tip de conținut media.

Pornind de la această premisă, nu este exclus să imprimi un PDF pe o coală de câțiva metri, dacă fișierul are specificațiile potrivite. Problemele pot apărea în momentul în care încerci să pasezi documentul cu pricina către alte persoană. Atunci, s-ar putea să fie prea mare pentru mediul pe care îl ai în minte și să fii nevoit să înveți cum micșorezi un PDF.

În mod previzibil, există mai multe soluții la care poți apela dacă vrei să micșorezi dimensiunea unui PDF, pentru a încăprea pe un email sau pe un stick. În funcție de sistemul pe care îl folosești sau de platforma care te încântă, poți apela la Free PDF Compressor pe Windows sau Preview pe Mac.

Primul se descarcă gratuit de la această adresă. și implică executarea câtorva pași. Îți alegi fișierul sursă și cel de destinație, după care, un pic mai jos la Settings, poți modifica rezoluția. Sunt patru variante urmate de Default. Aceasta din urmă implică combinarea mai multor mecanisme până la dobândirea unui fișier mai mic.

Cu un click pe Compress, inițiezi procesul arhivare.

free pdf compressor

Utilizatorii de Mac nu trebuie să instaleze vreun utilitar terț, nici pentru a deschide PDF-uri, nici pentru a le micșora dimensiunea. În acest scop, este suficient să faci click dreapta pe un PDF și să optezi pentru Open with Preview. După ce l-ai avut în fața ochilor, apasă pe File și optează pentru export.

Te vei confrunta imediat cu o fereastră precum cea de mai jos. Optează pentru Reduce File Size și apasă pe Save pentru confirmare. Eventual, poți modifica numele dacă nu vrei să suprascrii fișierul original.

Ultima soluție asupra căreia aș vrea să atrag atenția este disponibilă online. Dacă nu lucrezi cu fișiere sensibile sau nu ești foarte stresat vizavi de utilizarea unor servicii online, poți automatiza compresia unui document la adresa smallpdf.com.

 

file viewer mac

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: