Opțiunea de pe WhatsApp mai utilă decât grupurile

Nu au folosit foarte mulți conceptul de liste de difuzare pe WhatsApp, dar funcția intitulată în engleză Broadcast List are un real avantaj față de grupurile tradiționale din aplicația de chat.

Ne-am obișnuit cu toții să fim membri în grupuri pe WhatsApp. Acest mecanism îți permite să ții rapid legătura cu un grup de persoane cu care ai ceva în comun sau alături de care organizezi un eveniment. În momentul în care respectivul set de circumstanțe nu mai este de actualitate, poți părăsi grupul. Eventual, îl poți chiar desființa, dacă ești administrator.

În momentul în care tastezi un mesaj într-un grup, toții membrii grupului văd acel mesaj și tastează răspunsuri în acealași grup. Cu alte cuvinte, fiecare mesaj este vizibil tuturor membrilor. O listă de difuzare se aseamănă cu un grup din prisma faptului că scrii o singură dată un mesaj și este recepționat de un număr de maxim 256 de persoane asociate într-un Broadcast List.

Destinatarii nu trebuie să se cunoască între ei, dar, pentru a se preveni tentativele de spam, tu trebuie să fii în agenda unei persoane pentru ca respectivul sau respectiva să poată recepționa mesajul tău.

În cazul în care cineva îți răspunde la un mesaj primit printr-o listă de difuzare, acel mesaj se reflectă într-o conversație separată între tine și el. Nu contează dacă 200 de oameni au primit un mesaj de la tine. Dacă unul dintre ei simte nevoia să-ți răspundă, va fi vorba doar de o discuție între voi doi. Nimeni altcineva nu va vedea ce ți-a scris.

După ce ai intrat în WhatsApp și ai în fața ochilor istoricul conversațiilor, fă un tap în stânga sus pe Liste de difuzare pentru a-ți vedea listele create anterior. Dacă nu ai definit nici una în trecut, apasă pe Listă nouă la baza ferestrei și apucă-te să definești primii membrii ai noii tale liste.

Îi poți tasta manual sau îi poți bifa din agendă. O listă de difuzare poate fi redenumită ulterior și poți să ai un număr aparent infiniti de asemenea liste.

Nu uita că un Broadcast List poate să aibă maxim 256 de contacte. Fă un tap pe noua ta listă de difuzare și tastează un mesaj. Din păcate, după ce ai apăsat pe Enter, nu poți ști defalcat fiecare persoană care ți-a recepționat sau ți-a citit mesajul. În orice caz, dacă vrei să expediezi un număr de telefon la mai multe persoane și nu îți dorești să se cunoască între ei, este cea mai bună soluție.

Apropo, dacă vrei să elimini anumite persoane dintr-o listă de difuzare de pe WhatsApp, dar nu vrei să renunți la întreaga listă, apasă pe i-ul micuț din dreapta numelui listei.

Alexandru Puiu
11:05 01.07.2018
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video