Cum folosești Google Maps offline ca să nu te pierzi fără net
Google Maps este cea mai populară soluție de navigație de pe mapamond și include o serie stufoasă de avantaje, printre care și opțiunea de navigație offline.
În urmă cu câțiva ani, ajungeai să plătești o sumă de bani foarte generoasă pentru o soluție de navigație care nu implica acces la internet pentru a o folosi la capacitate maximă. La ora actuală, pe lângă faptul că accesul la internet a devenit mult mai facil decât în trecut, ai și beneficiul că nu mai trebuie să plătești în cazul în care vrei să înveți cum folosești Google Maps offline.
Aplicația de navigație a celor de la Google a trecut prin numeroase transformări în ultimii ani. Destul de sus pe lista respectivă se află optimizarea funcționării offline a programului, cu hărți de dimensiuni mai mici și un mecanism mai eficient de actualizare a lor, cu o intervenție minimă din partea ta.
Dacă vrei să folosești Google Maps offline când ieși din țară sau atunci când pleci la drum și îți faci griji că vei trece prin zone fără semnal, mecanismul este unul destul de prietenos. Intri în aplicația omonimă și accesezi meniul ei principal printr-un tap în colțul din stânga sus pe cele trei liniuțe. Faci un tap pe Hărți offline și alegi Selectați harta personală.
Cu harta în față, ține doar de tine ce zonă îți dorești să descarci pentru acces offline. Poți să faci zoom in, zoom out și să te perinzi pe hartă până ai în fața ochilor țara sau localitatea dorită. În partea de jos, vei avea în permanență dimensiunea aproximativă a hărții ce urmează să fie descărcată.
Apasă pe Descărcați și așteaptă câteva momente sau minunte, în funcție de viteza conexiunii tale la internet.
Când îți tai datele mobile de pe internet și nu ești lângă un Wi-Fi, hărțile offline vor fi folosite fără nici un fel de intervenție din partea ta. Este important de reținut că acele hărți nu conțin doar adresele și numărul la stradă, ci și baza de date actualizată cu punctele de interes din zonă.