Cum faci un stick bootabil cu ultima versiune de Windows 10

Cum faci un stick bootabil cu ultima versiune de Windows 10

În urmă cu ceva timp, dacă vroiai să știi cum faci un stick bootabil cu Windows 10, trebuia să urmezi foarte mulți pași. Microsoft a simplificat semnificativ procesul.

În cazul în care ai un laptop care a venit preinstalat cu Windows, nu trebuie să înveți cum faci un stick bootabil cu Windows 10. Notebook-ul tău se actualizează automat, atâta timp cât este conectat la internet. Tocmai pentru că nu le poți opri, update-urile la sistemul de operare Microsoft s-ar putea să fi devenit o sursă semnificativă de stres.

Dacă sistemul tău refuză să mai pornească sau ești fericitul posesor al unui PC nou fără sistem de operare, este foarte simplu să-l pui pe picioare. Trebuie doar să instalezi ultima versiune de Windows 10 și, în mai puțin de o oră, poți fi online, poți redacta un document sau te poți juca.

Pentru procesul de instalare, ai nevoie de un stick bootabil. Acum 10 ani, același proces îl efectuai prin intermediul unui CD sau DVD cu Windows. Având în vedere cât de multe notebook-uri sunt livrate astăzi fără unitate optică, soluția rămâne să ai în vedere cum faci un stick bootabil cu Windows 10, ultima versiune.

În acest scop, ai nevoie de trei lucruri, un stick de 8GB, un computer funcțional cu Windows și, în mod evident, acces la internet. Dacă utilizezi o conexiune mobilă cu trafic de date limitat, este bine să știi că întregul proces se va reflecta într-un download de maxim 4-5GB de date.

Windows Media Creation Tool

După ce ai introdus stick-ul USB în calculator, accesează această pagină web.  În funcție de limba pe care o ai setată pe sistem, în partea de jos a paginii fă click pe Descărcați instrumentul acum sau Download Media Creation Tool. La final, fă dublu click pe fișierul descărcat și așteaptă câteva secunde. Acceptă termenii și condițiile și bifează a doua opțiune – Create Instalation Media.

Alege versiunea de Windows 10 pe care ți-o dorești pe stick, cu mențiunea că valorile implicite sunt cele aferente Windows-ului de pe sistemul pe care rulezi programul. Ca recomandare, lasă la Architecture X64, iar la Edition – Windows 10. Apasă pe Next, bifează USB Flash Drive, fă un alt click pe Next și alege stick-ul USB ca destinație pentru kitul tău de Windows.

Ți se va aduce la cunoștință că toate datele de pe el vor fi șterse. Acceptă acest detaliu și încarcă-te cu răbdare. Întregul proces poate să dureze între 15 minute și o oră și jumătate, în funcție de viteza conexiunii tale la internet. Tocmai ai învățat cum faci un stick bootabil cu Windows.

Citește și: