Cum să „dispari” de pe Facebook și să te găsească doar prietenii

În cazul în care ți-ai dorit un grad sporit de intimitate online, ar fi bine să știi cum faci să nu te găsească nimeni pe Facebook.

Este foarte probabil să ai un cont de Facebook și un număr foarte mare de prieteni. Asta nu înseamnă însă că îți dorești neapărat să-ți faci prieteni noi sau că ți se pare rezonabil să fii abordat de o serie de oameni mai mult sau mai puțin ciudați care vor să te cunoască. Pentru astfel de cicumstanțe, compania fondată de Mark Zuckerberg îți pune la dispoziție o serie stufoasă de setări pe care le poți ajusta atât din pagina web, cât și din aplicația de mobil.

Dacă vrei să înveți cum faci să nu te găsească nimeni pe Facebook, trebuie să înțelegi limitările acestui mecanism. Pornind de la această premisă, voi explica toate setările pe care le ai la dispoziție în acest sens în interiorul aplicației de mobil.

După ce ai intrat în aplicația Facebook de pe telefon, fă un tap în colțul din dreapta jos, pe cele trei liniuțe. Intră le Setări și confidențialitate și accesează Setări. Din noua listă de opțiuni, te interesează Setări de confidențialitate. În partea de jos a paginii, vei găsi o secțiune intitulată Cum te găsesc și te contactează ceilalți. Poți începe de jos în sus cu modificarea valorilor implicite.

La întrebarea Dorești ca motoarelel de căutare din afara Facebook să trimită la profilul tău, optează pentru Nu. Alege ca doar prietenii să te poată căuta pe Facebook folosind numărul tău de telefon sau adresa de email. Astfel, te asiguri că cineva care ți-a găsit numărul de telefon sau o adresă de email nu putea automat să-ți identifice profilul de Facebook și întregul istoric de activități postate online. Ca măsuri suplimentare de precauți, la Cine poate vedea lista ta de prieteni, selectează Doar eu.

Prima întrebare din secțiunea Cum te găsesc și te contactează ceilalți este Cine îți poate trimite cereri de prietenie?. Optează acolo pentru Prietenii prietenilor. Această bifă nu implică faptul că tu nu poți să adaugi la prieteni persoane cu care nu ai nici o legătură. Este doar o restricție adresată utilizatorilor de Facebook pe care nu-i cunoști.

Alexandru Puiu
11:33 25.05.2018
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video