10 apr. 2018 | 09:00

Cum dezactivezi redarea automată a clipurilor de pe internet

TUTORIALE
Cum dezactivezi redarea automată a clipurilor de pe internet

Redarea automată a clipurilor de pe internet a devenit o sursă importantă de stres, dacă petreci foarte mult timp online. De aceea, ar fi bine să o dezactivezi.

În urmă cu câțiva ani, nu exista nici un clip pe internet care să pornească fără intervenția ta. Indiferent dacă petreceai timp pe YouTube, Vimeo sau unul dintre multele alte site-uri cu conținut video, clipurile efective începeau doar după ce ai apăsat pe play.

Între timp, parcă fiecare site dintr-un colț obscur al online-ului îți oferă clipuri care se redau automat. Nu mai ai nici o clipă de liniște și trebuie să fii foarte atent dacă navighezi pe internet noaptea și nu vrei să trezești pe cineva. Nici nu menționez faptul că s-ar putea să te sperii și tu din cauza unei reclame care a început să se audă când te aștepți mai puțin.

Aș fi vrut să spun că există o soluție universală la care să apelezi dacă vrei să știi cum dezactivezi redarea automată a clipurilor de pe internet. Din păcate, singurul browser care oferă o astfel de funcție este Google Chrome.

Chiar și în cazul browserului ieșit din Mountain View procesul de dezactivare nu este cel mai prietenos din lume, deoarece nu se găsește în setări și nici nu se activează printr-o extensie.

Dacă folosești Chrome și vrei să dezactivezi redarea automată a clipurilor, tastează în bara de adresă textul:

chrome://flags/#autoplay-policy

[readmore]

Imediat, vei întâmpina o pagină web precum cea de mai jos. Aceasta este o listă de setări avansate din spatele browserului Chrome. Este foarte important să nu modifici parametri pe care nu-i înțelegi, pentru că experiența ta de navigare s-ar putea să aibă de suferit.

În partea de sus a pagini, în dreptul opțiunii Autoplay policy, fă un click pe Default și optează pentru Document user activation is required. Pentru ca această modificare să intre în vigoare, închide și deschide browserul.

Cum oprești redarea automată a clipurilor de pe internet

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele