Cum creezi un album partajat pe iCloud și îl trimiți prietenilor

Ai foarte multe soluții pentru a posta imagini pe internet, într-un format mai mult sau mai puțin public. În cazul în care ești utilizator de iPhone, există însă o soluție mai facilă decât toate.

Serviciul iCloud a fost lansat de Apple în urmă cu câțiva ani. Între timp, a devenit din ce în ce mai bun, chiar dacă s-ar putea ocazional să implice anumite costuri. Din păcate, prea puțini utilizatori de terminale ale gigantului din Cupertino profită la maxim de funcționalitatea pusă la dispoziție de acest serviciu. De exemplu, nu există foarte mulți care să partajeze albume cu prietenii prin intermediul iCloud.

Avantajul partajării pozelor prin intermediul iCloud, comparativ cu Facebook sau Instagram are legătură cu nivelul de securitate și ușurința accesării. Poți crea un album partajat pe iCloud fără să-l trimiți nimănui, doar pentru a-ți pune tu niște poze importante la păstrare. Ca referință, poți crea un număr aparent infinit de albume partajate cu maximum 5000 de fotografii și clipuri în fiecare. Albumele partajate nu-ți consumă din spațiul dedicat de pe iCloud. În plus, într-un album nou partajat pot adăuga fotografii mai multe persoane.

Pentru a crea un album nou partajat pe iCloud, de pe iDevice-ul tău preferat, intră la Photos sau Poze și fă un tap pe Partajate în partea de jos a ecranului. Apasă pe + în stânga sus și tastează un nume pentru noul tău album. Treci mai departe cu un tap pe Următor. Acum, poți tasta numele persoanelor din agendă sau adresele de email cu care vrei să partajezi albumul tău. Dacă nu vrei să-l partajezi cu nimeni, poți apăsa pe Creați.

Fă un tap pe noul tău album și apasă pe + pentru a începe să adaugi fotografii și clipuri video din galeria telefonului. În funcție de viteza conexiunii tale la internet, acest proces s-ar putea să dureze câteva momente. După ce ai terminat, fă un tap pe Persoane în dreapta jos și vei avea acces la câteva opțiuni suplimentare. Poți opta ca Abonații să poată posta și poți defini noul tău album iCloud ca pe un Site web public. După ce ai activat acea funcție, vei vedea un link pe care îl poți trimite cu ușurință persoanelor care nu au iPhone, iPad sau Mac. Dacă vrei, poți posta acel link pe Facebook.

Alexandru Puiu
10:30 01.09.2018
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video