24 iun. 2018 | 09:24

Cum cauți un fișier în Windows 10 mult mai rapid

ACTUALITATE
Cum cauți un fișier în Windows 10 mult mai rapid

Dacă vrei să știi cum cauți un fișier în Windows 10, de cele mai multe ori te bazezi pe banalul search preinstalat cu sistemul de operare. Există însă o soluție mult mai eficientă.

Microsoft a făcut o treabă foarte proastă când vine vorba de indexarea fișierelor pe care le ai pe sistem. Mai mult decât atât, serviciul creat în acest scop ajunge să consume atât de multe resurse, încât există numeroase tutoriale care îți explică modul în care să-l dezactivezi.

Aceasta este o problemă foarte veche a sistemelor de operare ieșite din Redmond și se reflectă într-o viteză înfimă de căutare. Dacă ajungi să ai un hard disk de 4TB și nu ești foarte bine organizat, s-ar putea să dureze foarte mult până îți găsești pozele din vacanță sau melodia aia veche a lui Michael Jackson cu care te-ai trezit în minte de dimineață.

Dacă nu vrei să-ți înlocuiești managerul de fișiere din Windows cu altceva, dar îți dorești teribil o soluție mai eficientă de căutare, există Everything. Un instrument de căutare simplu de utilizat și instalat, Everything poate fi descărcat gratuit de la această adresă.

Este disponibil într-o variantă pe 32 sau una pe 64 de biți, atât sub forma unui kit de instalare, cât și într-o versiune portabilă pe care o poți rula de pe stick.

În cazul în care ți-l instalezi pe sistem, este recomandabil să lași bifate toate opțiunile implicite. Nu încearcă să-ți instaleze junkware pe sistem sau orice alt utilitar software adițional. După instalare, va iniția automat un proces de indexare al computerului, dar tu îl poți ignora și poți începe să efectuezi căutări.

În privința mecanismului de căutare, în momentul în care ai început să tastezi litere în partea de sus a ferestrei de căutare, dimensiunea listei de fișiere de dedesubt se va adapta în timp real la criteriul tău.

Când ai ajuns la rezultatul dorit, îl poți accesa direct cu dublu click sau poți face click dreapta pe numele său pentru a-l afișa într-un director.

everything-screenshot-01

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele