19 iun. 2018 | 18:55

Cum ajustezi volumul în Windows 10 mult mai eficient, per aplicație

ACTUALITATE
Cum ajustezi volumul în Windows 10 mult mai eficient, per aplicație

Microsoft nu a mai modernizat de mult timp modul în care ajustezi volumul în Windows 10, dar cu o aplicație dedicată te bucuri de toate funcțiile suplimentare de care ai nevoie.

În cazul în care rulezi foarte multe aplicații capabile să genereze sunete și ai o pereche de căști, boxe cu fir sau integrate și, eventual, o boxă Bluetooth, mecanismul de ajustare al volumului din Windows este ineficient. Este frustrant să ajungi să faci 3-5 clickuri pentru a da mai încet toate sunetele din Windows, fără măcar să știi exact cine este de vină.

Soluția mai deșteptă la problema managementului de dispozitive audio este oferită de o echipă formată din doi foști ingineri Microsoft și un dezvoltator independent. Dave Amenta, David Golden și Microsoft MVP Rafael Rivera au creat EarTrumpet, o aplicație gratuită pe care o găsești în Windows Store și una care poate fi instalată în doar câteva momente.

Dacă volumul din Windows 10 ți-a dat bătăi de cap în trecut, EarTrumpet a fost lansat în 2015 exact pentru cel mai recent sistem de operare al companiei americane. Progrămelul de câțiva MB poate rula odată cu sistemul de operare și îl găsești în colțul din dreapta jos, lângă ceas, la fel ca mixerul tradițional din Windows.

Spre deosebire însă de mecanismul clasic de modificare al volumului, cu EarTrumpet ai câteva beneficii suplimentare care ar fi trebuit să fie incluse în Windows dintotdeauna.

[readmore]

Cu EarTrumpet, poți modifica facil volumul din Windows 10 per aplicație, indiferent dacă este vorba de una modernă sau una clasică. Cu un simplu click, poți defini dispozitivul implicit de emisie audio al sistemului, dacă ai conectate mai multe. Ai până și opțiunea să transferi cu ușurință un program de pe un dispozitiv de output pe altul.

Cea mai nouă versiune este EarTrumpet 2.0 și rulează doar dacă ai instalat Windows 10 April 2018 Update. Ca beneficii în plus, te lasă să vezi graficul de amplitudine pe dispozitiv de emisie, include suportul pentru scurtături de taste și te lasă să alegi dintre două teme, una deschisă și cealaltă întunecată.

Cum ajustezi volumul în Windows cu precizie sporită, per aplicație

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele