Cum activezi notificări pentru locația prietenilor pe iPhone

Există multe aplicații care facilitează partajarea locației între cunoștințe, dar posesorii de iPhone au câteva opțiuni suplimentare, dacă vrei să știi cum activezi notificări pentru locația prietenilor.

De câțiva ani, de la introducerea opțiunilor de localizare a unui iDevice, Apple a lansat un serviciu intitulat Find My Friends sau Găsire Prieteni. Inițial, respectiva aplicație era absolut opțională și, dacă vroiai să profiți de ea, o găseai în AppStore. Între timp, a devenit preinstalată pe orice terminal Apple dar, în continuare, ține doar de tine dacă vrei sau nu să o folosești.

În cazul în care ai un cerc de prieteni suficient de apropiați încât să te simți confortabil să partajezi în mod constant locația cu ei, e bine de știu că vei avea acces la câteva funcții foarte interesante. Funcția îți poate fi utilă dacă vrei să te vezi cu un prieten și să știi exact unde este, dar îți este și mai utilă în momentul în care ești notificat ca respectivul a ajuns la o anumită locație sau a plecat de la muncă.

În Find my Friends sau Găsire prieteni poți adăuga cu ușurință alte persoane folosind butonul Adăugați din dreapta sus. Astfel, vei trimite o invitație altei persoane posesoare de iPhone, iPad, iPod Touch sau MacBook. Persoana de la capătul firului trebuie să-și dea acordul să o urmărești și, este important să reții, că, implicit, nu te poate localiza înapoi. Trebuie să-ți ceară la rândul ei acordul pentru urmărire și să accepți acest lucru.

Din momentul în care ai adunat câteva persoane pe Find my Friends, cu un tap pe oricare dintre el, le poți afla locația actuală. În plus, în partea de sus a ecranului, poți apăsa pe Primiți Notificare. Respectivul gest îți pune la dispoziție două opțiuni. Poți alege să primește o notificare când persoana respectivă pleacă de la locația curentă sau când ajunge la o anumită adresă sau într-un anumit perimetru.

Este perfectă pentru copii, dacă vrei să știi când au ajuns acasă sau pentru un prieten, dacă vrei să fii notificat că îți trece prin fața casei sau tocmai a intrat în orașul tău. Definirea perimetrului se face cu un cerc a cărui rază o poți ajusta cu foarte mare ușurință. Ca o notă de subol, după ce ai primit notificare definită de tine, aceea funcționează o singură dată. Trebuie să o definești din nou, dacă mai ai nevoie de ea.