Creatorul House of Cards îți crește tensiunea în Mary Queen of Scots

Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
16:17 05.10.2018

După ce a făcut valuri cu House of Cards pe Netflix, creatorul show-ului și-a orientat atenția către istoria Marii Britanii, iar rezultatul se va vedea în Mary Queen of Scots.

În luna decembrie a acestui an, va ajunge în cinematografe o nouă dramă istorică. Acțiunea acesteia se va petrece în Regatul Unit, într-o perioadă foarte tensionată pentru relațiile dintre Anglia și Scoția.

Este puțin probabil ca povestea din spatele peliculei să fie spusă pentru prima oară pe marile ecrane, dar având în vedere că Margot Robbie și Saoirse Ronan vor juca rolurile principale, probabilitatea să nu vorbim de un rezultat de proporții epice este foarte mică.

Ca referință istorică, filmul spune povestea lui Mary și Elizabeth, două verișoare care se clasifică în numeroase rânduri ca fiind surori. Declicul se produce în momentul în care Mary se întoarce în Scoția, țara în care s-a născut, doar pentru a o contesta pe Elizabeth.

Interpretată de Margot Robbie, proaspăt nominalizată la Oscar, Elizabeth încerca în acea perioadă să extindă teritoriul Marii Britanii și, implicit, să obțină tronul Scoției.

Producția pentru Mary Queen of Scots a început în 2012. La momentul respectiv, numele atașat scenariului este Michael Hirst, același care a scris Elizabeth și Elizabeth: The Golden Age. Pentru Elizabeth, a primit și un premiu Oscar.

Varianta filmului care va ajunge însă pe marile ecrane are în spate scenariul lui Beau Willimon și se bazează pe cartea Queen of Scots: The True Life of Mary Stuart. Pe lângă House of Cards, același Willimon a redactat în trecut scenariul pentru The Ides of March cu George Clooney în rolul principal.

Din ce putem desluși din trailerul de mai sus, lung metrajul va fi unul destul de spectaculos, cu o distribuție de încredere și câteva secvențe de luptă. Accentul se pare însă că va cădea pe partea politică a conflicului, mai mult decât pe război. Premiera filmului este programată pentru 7 decembrie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI