Compania care aduce în România internetul de peste 100 Gbps

Compania care aduce în România internetul de peste 100 Gbps

Decembrie 2018 a venit cu un anunț important pentru România și pentru dezvoltarea în zona IT de la noi.

Colt Technology Services își extinde rețeaua Colt IQ Network în Europa Centrală și de Est, inclusiv în România. Astfel, încurajează transformarea digitală a companiilor din regiune printr-o ofertă de servicii rapide, la cerere, pentru conexiuni de bandă largă.

Compania are deja un birou la Sibiu care oferă de servicii de suport pentru clienți. Acum, prin această extindere a rețelei și pe teritoriul României, vrea să atragă și mai mulți clienți care sunt în căutare de internet de mare viteză de bandă largă.

Extinderea rețelei va conecta puncte majore din regiune cu peste 7.000 de kilometri de infrastructură nouă a rețelelorde bandă largă.

Orașele care vor fi conectate sunt: Sofia (Bulgaria), Zagreb (Croația), Brno (Cehia), Praga (Cehia), Budapesta (Ungaria), Cracovia (Polonia), Varșovia (Polonia), București (România), Belgrad (Serbia) și Bratislava (Slovacia).

Acestă rețea ar putea ajuta antreprenorii angrenați în dezvoltarea de aplicații care au nevoie de o conexiune de bandă largă și care au nevoie ca produsul lor să se conecteze repede la cloud-ul Amazon sau Google.

Extinderea în România, parte dintr-un plan de un miliard de dolari

Acestă extindere face planului companiei de a se extinde pe tot globul și dintr-un plan de investiții de un miliard de dolari.

„Nu pot să-ți spun cât cât de mare este investiția în România sau în regiune, dar pot să-ți zic că face parte dintr-o investiție globală de 1 miliard de euro”, a declarat într-un interviu pentru PLAYTECH Paula Cogan, VP sales Europe al Colt Technology Services.

„Avem un plan pe cinci ani și acela este de a ne extinde prezența geografic și acum conectăm 32 de centre de date din SUA și ne-am extins rețeaua în Berlin, Dublin, Spania, Hong Kong și Singapore. Dezvoltarea în Europa Centrală și de Est este următorul obiectiv strategic”, a adăugat aceasta.

Pe lângă conectarea orașelor enumerate mai sus, extinderea rețelei Colt va conecta și 10 centre de date cu ajutorul unor echipamente Ciena și a pachetelor de date Cisco.

Colt a investit în extinderea rețelei Colt IQ Network de-a lungul întregului an și în orașele Dublin (Irlanda) și Berlin (Germania). Această acțiune evidențiază dorința companiei Colt de a deveni forța principală din spatele conectivității de care afacerile locale și internaționale au nevoie pentru a se dezvolta în viitor.

„Ajutăm companiile să-și digitalizeze afacerile și să-și ducă procesele în cloud. Am conectat 850 centre de date și furnizori de servicii cloud pe rețeaua Colt. Asta înseamnă că dacă ai propria companie și ai nevoie să te conectezi repede la Amazon sau Google Cloud și, asta nu făcea parte din plan, dar trebuie să o faci repede, atunci poți folosi un Software Defined Network și asta te-ar putea ajuta să te conectezi rapid în cloud”, a continuat Paula Cogan.

Conexiunea la internet pentru cât ai nevoie

De aceea, compania oferă servicii de conectivitate flexibile și poți folosi rețeaua Colt pentru o oră, o zi, o săptămână sau o lună. Ea a dat exemplul Festivalului de Film de la Berlin care are nevoie de o conexiune bună pe perioada festivalului. „Ei nu au nevoie să-și construiască propria rețea, chiar nu este indicat, ci o închiriază de la noi”, a explicat aceasta.

„Chiar și transmisia Eurovision în Europa este asigurată tot de rețeaua Colt”, mi-a spus Teo Galea, Country Manager Colt în România. Compania britanică a deschis biroul la Sibiu în 2013, iar în 2015 erau 62 de angajați, iar în prezent numărul acestora a ajuns la 140. În următoarele luni numărul angajaților ar ajunge până pe la 150.

„Extinderea în România face parte din strategia noastră de a ne dezvolta rețeaua la nivel global și pentru satisface nevoile clienților noștri. Mulți dintre clienții noștrii sunt din Europa de Vest, dar își extind afacerile în Europa de Est. Noi vrem să le oferim lor propria noastră rețea. În același timp, acestă infrastructură pe care o dezvoltăm aici va ajuta companiile locale să-și ducă afacerile peste granițe, în europa de Vest”, a completat Teo Galea.

Rețeaua Colt IQ Network va fi disponibilă în Europa Centrală și de Est din primul trimestru al anului 2019. Va oferi servicii de tip wave cu o viteză de peste 100 Gbps, servicii spectrum și Ethernet.

„Oamenii uită de multe ori că în spatele fiecărui telefon se află o infrastructură bazată pe fibră optică. Colt este ca un pod care conectează Estul cu Vestul”, a conchis Paula Cogan.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: