Clona de Apple Watch cu 45 de zile de autonomie și un preț derizoriu

Clona de Apple Watch cu 45 de zile de autonomie și un preț derizoriu

Apple Watch este cel mai popular ceas inteligent al momentului. Din acest motiv, nu surprinde pe nimeni eficiența chinezilor de a-l clona.

Clonarea terminalelor Apple a devenit o tradiție printre producătorii chinezi. Asiaticii au devenit atât de eficienți, încât lansează noi iPhone-uri pornind doar de la zvonuri, înaintea gigantului din Cupertino. Până acum însă, nu s-a mai întâmplat să vedem clone de Apple Watch, mai ales unele care arată surprinzător de bine.

Gadgetul din imaginile alăturate are în comun multe detalii estetice cu îndrăgitul ceas inteligent de la Apple. Funcționalitatea aparatului nu este neapărat în aceeași ligă cu cea a smartwatch-ului din Cupertino, dar învinge creația lui Tim Cook prin autonomie și un preț infim de achiziție.

Nu există un ceas inteligent cu ecran digital, GPS și monitor cardiac care să reziste 45 de zile departe de priză. Excepția de la regulă este dată de un ceas intitulat Amazfit Bip. Smarwatch-ul tocmai a ajuns pe Amazon și poate fi achiziționat din mai multe colțuri ale lumii, nu doar din țara sa de proveniență, China.

În contrast cu majoritatea ceasurilor inteligente de top care se laudă cu două zile departe de priză, este evident că micuțul joacă într-o ligă proprie. Având în vedere că încarci un Apple Watch aproape zilnic, ar fi o revelație să te bucuri de o funcționalitate similară timp de 45 de zile. Nici măcar defunctul Pebble nu venea la pachet cu astfel de promisiuni.

[readmore]

Partea surprinzătoare este că ceasul de mai jos nu afișează ora într-o manieră analogică, mecanică, pentru a crește autonomia. În schimb, este construit în jurul unui panou sensibil la atingere cu diagonala de 1,28 inci sau 32 milimetri. Pe spate, are un cititor optic de ritm cardiac. La interior, ascunde un senzor GPS pentru monitorizarea locației și un accelerometru pe trei axe. Este certificat IP68 pentru rezistență la apă, iar notificările de pe mobil pot proveni atât de la un Android, cât și de la un iPhone.

Singurul său handicap este că nu folosește o platformă smart consacrată, precum Android Wear și nu suportă instalarea de aplicații terțe. În schimb, are un preț de achiziție de 99 de dolari, o valoare infimă pentru o clonă de Apple Watch ce pare a fi de calitate.

amazfit_bip_smartwatch_onyx_blac

Citește și: