28 oct. 2018 | 20:41

Cum te uiți la clipuri de pe YouTube în fereastră pe orice site cu Chrome

ACTUALITATE
Cum te uiți la clipuri de pe YouTube în fereastră pe orice site cu Chrome

Spre surprinderea celor care au dezvoltat o fixație pentru serviciul de streaming al Google, cu noul Chrome 70, te poți uita la clipuri de pe YouTube în fereastră.

Google Chrome este cel mai popular browser din lume. O parte din popularitatea sa se datorează faptului că este actualizat constant cu funcții mai mult sau mai puțin utile. Majoritatea utilizatorilor sunt dispuși să ignore faptul că te lasă fără memorie RAM și are un impact negativ asupra autonomiei unui laptop. Condiția este ca, din orice alt punct de vedere, să-ți facă viața mai bună.

Deși cele mai multe update-uri pentru Chrome trec neobservate, noul Google Chrome 70 îți permite să vezi clipuri video în fereastră plutitoare peste orice altă pagină web sau aplicație de sistem. Mecanismul este cât se poate de simplu și ușor de folosit, cu condiția să știi câteva secrete. Cel puțin, când vine vorba de YouTube, este puțin probabil ca procesul pe care trebuie să-l urmezi să-ți iasă natural.

În orice caz, la fel cum o fereastră de redare a YouTube a început de ceva timp să plutească dacă faci scroll dincolo de zona de redare, aceeași fereastră poate acum să plutească și dacă decizi să accesezi alte pagini web. Practic, zona de Picture in Picture sau PIP este independentă de site-ul pe care îl ai deschis.

Pentru a profita de această funcție suprinzător de utilă, trebuie să ai în vedere câțiva factori. În mod uzual, atunci când faci click dreapta pe o fereastră de redare a YouTube, întâmpini un meniu contextual particular prin care poți copia linkul către clip sau codul de embed.

În mod surprinzător, dacă faci click dreapta a doua oară în Google Chrome 70 pe același clip, te vei confrunta cu un meniu adițional. Din lista de opțiuni disponibile, optează pentru Picture in Picture. Fereastra de redare va începe să plutească în browser. O vei putea redimensiona cu ușurință și, dacă vrei să o închizi, apeși X-ul din dreapta sus.

click dreapta a doua oara pip

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele