Citatele despre mașini autonome care ar putea intra în istoria auto

Citatele despre mașini autonome care ar putea intra în istoria auto

Inginerii pregătesc o lume în care mașinile vor circula fără șofer. Se investesc miliarde de euro în acest domeniu și viitorul sună autonom.

Am adunat aici câteva dintre cele mai surprinzătoare citate despre mașinile autonome. Toată industria începe să se preocupe de această tehnologie, fie că vorbim de Tesla, unde inovația pare pusă pe primul loc, fie că sunt Intel sau Google. Cele din urmă sunt companii create pe tehnologie și acum vor să creeze infrastructura pentru mașinile care se conduc singure.

„Cred că asistăm la fuziunea mai multor lumi: industria tehnologică, internetul și industria auto. Aceste lumi funcționează ca un telefon inteligent pe roți, sau, puteți spune că este o mașină care are mai multe dintre capacitățile telefoanelor inteligente și computerelor”, Dieter Zetsche.

„Când Henry Ford a făcut mașini ieftine și fiabile oamenii s-au întrebat ce este în neregulă cu caii. A fost un lucru foarte bun pe care l-a făcut și a funcționat”, Elon Musk.

„Odată ce capeți încredere într-o mașină autonomă, vei avea încredere în tot ceea ce înseamnă inteligență artificială”, Dave Waters.

„În timp ce conducătorilor auto le este interzis să conducă mai mult de 11 ore pe zi fără a lua o pauză de opt ore, un camion fără șofer poate conduce toată ziua”, Ryan Petersen.

„Mașinile autonome sunt extensia firească a siguranței și, evident, trebuie să face ceva în direcția asta”, Elon Musk.

[readmore]

„Dacă admitem că mașinile autonome vor preveni accidentele, toți vom fi responsabili pentru reducerea uneia dintre principalele cauze de deces din lume”, Mark Zuckerberg.

„Tesla ar putea schimba industria auto așa cum iPhone a schimbat industria telefoanelor mobile”, Dave Waters.

„Ce fel de asigurare va oferi o mașină autonomă? Dacă ceva nu merge bine, cine este responsabil?”, Margareta Drzeniek-Hanouz.

„Sunt multe chestiuni etice la care trebuie să lucram, ca societate, înainte să răspândim mașinile autonome la scara largă”, Bill Ford.

„În 20 de ani, a avea o mașină care nu este autonomă va fi asemănător cu a deține un cal”, Elon Musk.

Citește și: