Ar trebui să renunți la Chrome pentru browserul mai rapid de la Avast

Ar trebui să renunți la Chrome pentru browserul mai rapid de la Avast

Google Chrome continuă să fie cel mai popular browser de pe mapamond, iar acest lucru nu se va schimba prea curând, dar Avast speră să influențeze clasamentul.

Într-o perioadă în care din ce în ce mai mulți dintre noi au dezvoltat o fixație pentru securitatea datelor și intimitate online, Avast a ales un moment foarte inspirat pentru a-și dezvălui cel mai nou browser.

Acesta este intitulat Avast Secure Browser și reprezintă o reinterpretare completă a vechiului Avast Safe Zone.

Construit pe Chromium, aceeași bază utilizată de Google Chrome, Avast Secure Browser pune accent pe o securitate sporită, criptarea datelor pe care le trimiți online și, în același timp, o viteză mai mare la navigarea pe internet. Printre funcțiile cu care se laudă creatorii, se numără Stealth, HTTPS Encryption, anti-tracking și anti-fingerprinting.

În practică, noul browser de la Avast este menit să-ți ofere un confort psihologic amplificat în momentul în care faci plăți online sau accesezi pagina de HomeBank. Nimeni nu a spus că Google Chrome are probleme din acest punct de vedere, dar browserul Google tinde să devină mai lent odată cu trecerea timpului, iar dacă abuzezi cu instalarea extensiilor, s-ar putea să dai acces terților fără să știi la datele tale.

Secure Browser nu este la fel de flexibil precum Chrome din această perspectivă, dar e un pic mai sigur.

Tot la capitolul detalii de marketing care s-ar putea să te ajute, browserul de la Avast bazat pe Chromium are un mod dedicat pe care ar fi bine să-l accesezi când intri pe site-ul băncii personale. Este vorba de Bank Mode. Un filtru inteligent de anti-phishing se asigură că nu vei intra niciodată pe un alt site decât cel intenționat, fără să-ți dai seama.

[readmore]

Un manager de parole securizat ar trebui să-ți țină toate datele de autentificare în siguranță. Flash Protect elimină posibilitatea interacțiunii cu conținut Adobe Flash și, per ansamblu, sporește viteza navigării online, micșorează consumul de date și reduce impactul asupra bateriei unui laptop.

Conform declarațiilor oficiale, Avast Secure Browser ar trebui să fie cu 30% mai sprinten decât Chrome sau alte browsere populare.
Avast secure browser comparatie

Citește și: