Intel rămâne fără director după un scandal rușinos pentru companie

Intel rămâne fără director după un scandal rușinos pentru companie

În urmă cu câteva zile, CEO-ul Intel s-a arătat nevoit să părăsească gigantul căruia i-a dedicat mai bine de 35 de ani din viață.

Brian Krzanich a fost CEO-ul Intel pentru ultimii cinci ani. Înainte de asta însă, a activat în diverse posturi în compania la care s-a angajat direct de pe băncile școlii. Din păcate, din cauza unei relații de comun acord cu o angajată a companiei, a fost nevoit să-și dea demisia.

Ca multe alte companii multinaționale, Intel are o regulă împotriva fraternizării între angajați. Dacă cineva este prins că a avut o relație cu un un agajat sau o angajată a aceleeași companii, va fi concediat sau va avea posibilitatea să-și dea demisia.

Pentru că a fost însă vorba de poziția de CEO, Krzanich a fost subiectul mai multor investigații pentru a se stabili valoarea de adevăr a zvonurilor. În urma unei analize atente a setului de circumstanțe care au dus la relația dintre el și o subalternă, directorul s-a aflat aflat în poziția de a-și da demisia la zi. Cu alte cuvinte, nu se află în preaviz 30 sau 60 de zile.

”Intel a fost informată recent de faptul că domnul Krzanich a avut în trecut o relație consesuală cu o angajată Intel.” La scurt timp după remiterea comunicatului de presă pe marginea subiectului, CV-ul lui Krzanich a dispărut de pe website-ul companiei. ”Toți angajații vor respecta valorile Intel și vor accepta codul de conduită al companiei.”

În principiu, cazul nu ar fi fost foarte grav, mai ales că relația a fost una consesuală. Kraznich a fost însă luat de exemplu și e menit să ilustreze faptul că nimeni nu este deasupra regulilor interne ale unei dintre cele mai mari companii din tech.

CFO-ul Robert Swan va ocupa poziția de CEO interimar, dar au început deja căutările pentru un potențial ocupant al poziție de lidel absolut în Intel. În egală măsură, vor fi luați în calcul candidați din interiorul și exteriorul companiei. Brian Krzanich s-a angajat la Intel în 1982 și a ocupat postul de Chief Executive of Operations din mai 2013.