Cele mai proaste sau mai ciudate mașini de poliție din lume
Cele mai proaste mașini de poliție din lume îți arată că nu toate statele dau prea multă atenție forțelor de ordine, care sunt obligate să se descurce cu orice rablă.
Într-un articol precedent ți-am arătat o scurtă listă cu cele mai tari mașini de poliție din lume. Ți-am arătat atunci cum țări ca Germania, SUA, Suedia și nu numai, dau mare importanță prestigiului câștigat de polițiști prin intermediul mașinilor cu care efectuează misiuni.
Dar, oare asta să fie? Pentru noi ceilalți, o mașină oferă utilitate, dar și prestigiu, în funcție de ce conduci. Dar de ce în cazul poliției situația ar sta atlfel? În mod normal, dacă vrei ca polițiștii să fie luați în serios când investighează sau arestează pe cineva, ar fi bine să nu le dai pe mână niște mașinuțe cu care să se facă de râs.
Cuba, tot comunistă: Lada Riva (1982)
Turiștii admiră mașinile acelea clasice, din anii ‘60 și ‘70 ale cubanezilor, dar în poliție, Lada Riva din 1982 nu e cea mai potrivită mașină pentru misiuni mai dificile. Dar, să nu uităm de momentul istoric în care Cuba a întors spatele americanilor și a adoptat ideologia comunistă de tip sovietic.
De atunci, Rusia a fost un model de dezvoltare pentru cubanezi, iar mașinile Lada pare că l-au fermecat nespus de mult pe Fidel Castro.
Stilul clasic american: Dodge Diplomat (1981)
Nici în SUA nu au fost făcute mereu alegeri inspirate pentru dotarea auto a polițiștilor. Ai zice că Dodge Diplomat nu e o alegere prea rea. Era o mașină echipată cu un motor de 100 de cai-putere și nici nu arăta prea rău.
Dar chiar era utilă o mașină atât de voluminoasă? Polițiștii acelor vremuri pot spune cu siguranță că nu, mai ales când începeau să aibă probleme cu frâna și cu accelerația.
Rusia, veșnică nostalgică: Lada Samara (1984)
Te întrebai pe cine a copiat Cuba. Păi și poliția din Rusia a folosit mult timp Lada Samara. Aparent, mașina arată decent și să nu uităm că Lada chiar a scos pe piață câteva modele foarte bune. Dar Samara nu se numără printre ele.
Pe lângă construcția precară, de proastă calitate, suspensiile erau extrem de rigide. Vibrațiile din timpul mersului erau un chin pentru polițiști.
Cehii vor ceva micuț: Smart Fortwo (2008)
Ai văzut cât de mic e un Smart Fortwo. E o mașină simpatică și extrem de utilă în oraș. A fost un motiv bine intenționat atunci când cehii au ales această mașină pentru poliția urbană. Dar ce te faci când trebuie să duci la secție unul sau mai mulți cetățeni recalcitranți care s-au luat la bătaie?
Englezii sunt “verzi” când n-ar trebui: Nissan Leaf
Nissan Leaf este o mașină electrică. Arată bine, e spațioasă, nu poluează deloc și poate fi mașina ideală pentru multe familii, dar să dotezi poliția cu mașini cu autonomie slabă? Ce fac polițiștii atunci când se termină bateria și se află într-o misiune importantă?