Lenovo are noi telefoane cu Android bune pentru bugete mici

Lenovo are noi telefoane cu Android bune pentru bugete mici

Destul de similare din prisma specificațiilor hardware, cele mai noi telefoane lansate de chinezii de la Lenovo sunt intitulate Lenovo S5 Pro și K5 Pro. Per ansmblu, sunt destul de arătoase, dar nu încearcă să facă valuri în industrie. În schimb, vizează zona de mainstream.

Ca de obicei în ultimii câțiva ani, cele două telefoane pun accent pe partea de captură foto și încearcă să ofere o autonomie decentă combinată cu difuzoare stereo și încărcare rapidă.

Lenovo S5 Pro se ascunde într-o carcasă metalică ce pare din aluminiu prelucrat pentru a părea mat și a-i spori aderența. Este construit în jurul unui panou LCD  Full HD de 6,2 inci. Crestătura devenită standard în industrie este prezentă și aici. Autentificarea facială se realizează prin infraroșu, la fel ca la iPhone X, iar selfie-uri tale ar trebui să arate foarte bine datorită senzorului Sony de 20 de megapixeli.

Pe spate, găzduiește două camere principale, una cu un senzor de 12 megapixeli cu 1,25 microni per pixel și f/1.8. Cea de a doua are un senzor de 20MP cu F/2.6 telephoto. Dacă ai afinități în această direcție, poate filma 4K. Un cititor de amprente este de asemenea incorporat. Partea de procesare în cazul Lenovo S5 Pro este asigurată de o combinație între un Snapdragon 636 cu 6GB RAM și o memorie internă de 64 sau 128GB.

Acumulatorul este de 3500mAh și se încarcă rapid la 15W. Ca o notă interesantă de subsol, dacă ai vreun gadget care rămâne fără energie, îl poți încărca prin USB C de la S5 Pro. Prețul de achiziție este de 160 de euro pentru versiunea cu 64GB și va crește probabil cu vreo 30 de euro pentru 128GB.

Lenovo K5 Pro utilizează un panou de 6 inci Full HD fără crestătură, dar cu o margine destul de groasă pentru 2018, atât sus, cât și jos. Partea de procesare este identică. Vorbim de o combinație între un Snapdragon 636 cu 4GB sau 6GB RAM și 64GB sau 128GB de spațiu. În schimb, are două camere pentru selfie-uri cu Portret, de 16, respectiv 5 megapixeli. Pe spate, are o cameră de 16 și o a doua de 5 megapixeli.

Nu lipsesc difuzoarele stereo pentru o experiență audio peste medie. Acumulatorul este un pic mai mare de această dată, 4050mAh cu încărcare rapidă pe 18W cu QuickCharge 3.0.