Cum arată cel mai popular smartphone al momentului, conform AnTuTU

Cum arată cel mai popular smartphone al momentului, conform AnTuTU

AnTuTu a publicat un studiu foarte interesant în urmă cu câteva zile. Creatorii popularului benchmark ne ajută să înțelegem care este cel mai popular smartphone al momentului, conform statisticilor.

AnTuTu este cel mai popular benchmark pentru mobile, deja de câțiva ani. Ca urmare, dezvoltatorii din spate au acces la o serie stufoasă de statistici interesante. Pornind de la acele statistici referitoare la hardware-ul și software-ul de pe mobile, ne ajută să aflăm care este cel mai popular smartphone al momentului.

În practică, AnTuTu ne oferă în procente un grafic cu particularitățile telefoanelor care sunt testate cel mai des. Pornind de la acele date, putem vedea că cele mai multe telefoane din piață au un ecran Full HD 1080p, este vorba de 24,37%. Pe poziția a doua, cu 17,19% sunt panourile Full HD+ cu un raport de aspect de 18:9 și o rezoluție de 1080 x 2160 pixeli. Locul trei pe podium este luat de ecranele cu 2248 x 1080 pixeli și 2280 x 1080 pixeli. Împreună, acestea reprezintă 16,09%.

Majoritatea telefoanelor testate cu AnTuTu ascund la interior un procesor octa-core. Este vorba de 73,5% din piață. Pe poziția a doua cu 21,9% sunt dispozitivele cu SoC-uri quad-core. În mod surprinzător, mai multe telefoane actuale au 6 GB RAM (36,51%), comparativ cu cele care s-au rezumat la 4 GB RAM (31,7%). Poziția a treia în clasament este ocupată de dispozitivele cu 3 GB RAM. Numărul telefoanelor cu 8 GB RAM este foarte apropiat de cel al aparatelor cu 2 GB RAM.

În privința capacității de stocare, media actuală este de 64 GB – 41,13% din piață. Pe locul al doilea în clasament sunt telefoanele cu 128GB, în timp ce, pe locul trei, vedem terminalele cu 32GB. Dacă ne raportăm la distribuția sistemelor de operare, 61,4% dintre smartphone-urile aflate în circulație rulează Android Oreo, în timp ce Nougat se află pe doi cu aproxiamtiv 24%.

Per ansamblu, este posibil ca aceste valori să nu reflecte imaginea completă a pieței, deoarece telefoanele mai bune și mai noi rulează mai des AnTuTu. Chiar și așa, te ajută să-ți formezi o opinie despre cel mai popular smartphone al momentului.

Citește și: