Cel mai ieftin iPhone va fi lansat în 2018: dual SIM pentru prima oară

Cel mai ieftin iPhone va fi lansat în 2018: dual SIM pentru prima oară

Ming-Chi Kuo a avut de multe ori dreptate în trecut când vine vorba de noi terminale Apple. De această dată, a afirmat că cel mai ieftin iPhone creat vreodată va fi lansat în 2018.

Mai mulți analiști specializați pe Apple au surse apropiate de compania americană pentru a fi mai buni când vine vorba de estimarea evoluției acțiunilor. Deși au existat angajați ai gigantului din Cupertino care au ajuns la închisoare pentru dezvăluirea unor detalii despre un iPhone ce urmează să fie lansat, valul de speculații nu pare să se potolească prea curând.

Pentru că nimeni în afară de oficialii Apple nu știe exact ce urmează să iasă de pe ușa fabricilor din China peste câteva luni, orice zvonuri despre produse nelansate trebuie luate în vedere cu un grad sporit de reticență. Asta nu înseamnă însă că trebuie ignorate total.

Cele mai noi scenarii propuse de analistul chinez Ming-Chi Kuo de la KGI Securities fac referire la lansarea de iPhone-uri dual SIM în 2018. În ultimii 10 ani, de când există iPhone-uri, niciodată nu a existat un smartphone Apple capabil să lucreze simultan cu două cartele SIM. Cu toate acestea, se pare că două dintre cele trei terminale ce urmează să ajungă pe piață până la finele anului vor fi dotate cu această funcție.

Dacă posibilitatea unui telefon dual SIM ieșit din Cupertino se dovedește a fi adevărată, prețul de achiziție al unui iPhone va începe în acest an de la 550 de dolari pentru prima oară. Respectiva valoare va fi asociată unui iPhone cu un singur SIM și un panou LCD de 6,1 inci. Pentru 100 de dolari în plus, vei face saltul la un OLED de 6,5 inci. La 650 și 750 de dolari se vor comercializa variante dual ale celor două iPhone-uri de 6,1, respectiv 6,5 inci. Cel mai mic iPhone cu un ecran OLED de 5,8 inci nu va fi disponibil și într-o versiune dual SIM.

Telefoanele dual SIM sunt departe de a fi populare în Statele Unite. În același timp însă, sunt relevante în America Latină, Europa și țările asiatice. Lansarea unui iPhone dual SIM s-ar adresa unui public nou, care până la această oră nu a cochetat cu achiziția unui telefon Apple din cauza lipsei respectivei opțiuni. Coborârea prețului de achiziție pentru cel mai ieftin iPhone ar putea de asemenea să aibă beneficii semnificative pentru încasările companiei.

Citește și: