Cea mai mare baterie de la Mophie îți încarcă și telefonul, și laptopul

Cea mai mare baterie de la Mophie îți încarcă și telefonul, și laptopul

Cei de la Mophie au devenit sinonimi cu periferice de calitate pentru smartphone-uri și tablete, dar noua baterie a americanilor joacă în altă ligă.

Sunt foarte multe soluții prin intermediul cărora îți poți încărca smartphone-ul sau tableta în deplasare. Prețul și formatul acestora variază enorm. Nu ai însă parte de aceeași flexibilitate în momentul în care îți dorești să îți încarci un laptop sau alt gadget mai flămând care nu vine la pachet cu un port USB. Cei de la Mophie și-au propus să remedieze această situație prin intermediului gadgetului intitulat Mophie PowerStation AC.

Ilustrat în imaginea de mai sus, gadgetul nu este unul foarte arătos, dar va face o treabă foarte bună în a soluționa o serie stufoasă de probleme. În principiu, dacă ai nevoie de energie electrică la orice aparat pe care l-ai putea lua cu tine în concediu, Mophie PowerStation AC ți-l încarcă indiferent unde te afli.

Nu este mic, având dimensiunea unei casete video VHS și nu este nici iefin. Prețul de achiziție în Statele Unite este de aproximativ 200 de dolari, iar în România are mari șanse să ajungă la 1000 de lei. Cu toate acestea, este printre singurele astfel de accesorii portabile ce are abilitatea de a-ți încărca nu doar laptopul, dar și alți consumatori care folosesc o priză obișnuită.

Din păcate, momentan, Mophie PowerStation AC este disponibil doar cu priză de SUA, dar ar trebui să se lanseze și într-o versiune pentru Europa. În privința consumatorilor, jucăria poate oferi energie electrică oricărui aparat cu un consum de 100W și 110V. Autonomia totală este de 22.000 mAh. În practică, respectiva valoare ar trebui să-ți ofere 100 de ore de utilizare în plus pentru un smartphone modern încărcat prin intermediul portului standard USB-A de pe PowerStation. O tabletă actuală ar trebui să câștige 20 de ore în plus. Un MacBook sau MacBook Pro de ultimă generație cu USB-C ar trebui să câștige aproximativ 15 ore de utilizare în plus. Unele dintre cele mai performante laptopuri din lume consumă aproximativ 90W, iar acelea ar trebui să reziste o oră în plus departe de priză datorită noului dispozitiv de la Mophie.