DJI Phantom 4 este cea mai deșteaptă dronă pe care o puteți cumpăra

DJI Phantom 4 este cea mai deșteaptă dronă pe care o puteți cumpăra

Creatorii celor mai performante drone comerciale din lume tocmai au lansat noul lor vârf de gamă – DJI Phantom 4.

Dacă ați cochetat vreodată cu achiziție unei drone, este aproape imposibil să nu fi auzit de cei de la DJI, un brand care a devenit sinonim în ultimii ani cu dronele pentru captură foto/video de înaltă calitate.

Cea mai nouă creație a companiei americane este DJI Phantom 4. Ați fi tentați să spuneți că estetic nu se diferențiază radical de celelalte produse ale brandului, dar în practică este capabilă de câteva lucruri minunate, de una singură.

DJI Phantom 4 este una dintre puținele drone autonome, capabile să facă foarte multe sarcini de una singură. Pe lângă sesiuni extinse de zbor fără intervenția utilizatorului, poate ocoli cu precizie obstacole sau poate urmări diverse obiective. Este genul de dronă pe care, dacă vreți să o loviți de un perete, este imposibil. În total, DJI Phantom 4 are cinci camere. Patru dintre acestea sunt pentru detectarea cu precizie a condițiilor de mediu și a obiectelor din împrejurimi, în timp ce camera principală generează conținut video de înaltă calitate la rezoluție 4K. În principiu, conținutul video desprins de la toate camere este folosit de computerul de bord al Phantom 4 pentru a crea un model 3D al lumii înconjurătoare în așa fel încât toate obstacolele să poată fi ocolite.

În cazul în care sunteți experți în manevrarea unui quad copter, există posibilitatea dezactivării prevenirii automate a prăbușirii. Având însă în vedere prețul de achiziție, ar fi bine să nu umblați la astfel de parametrii de funcționare. Apropo, amatorii se vor bucura de introducerea funcției TapFly ce vă permite să navigați drona doar prin atingeri pe fluxul video de live preview preluat de la cameră. Prin intermediul ActiveTrack, este suficient să desenați un cerc în jurul unui obiectiv pe care îl doriți urmărit, drona va crea un model 3D aferent lui, iar din acel moment, drona nu va mai avea nevoie de asistență în a-l ține în cadru.

Prețul de start pentru DJI Phantom 4 este de 1400 de dolari, cu 150 de dolari mai mult în comparație cu Phantom 3 la momentul lansării.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI