Hover Camera se controlează prin gesturi în aer după ultima actualizare

Hover Camera este una dintre cele mai atrăgătoare drone pentru selfie-uri și una care începe să incorporeze elemente interesante de inteligență artificială.

Indiferent dacă vorbim de drone pentru videografi profesioniști sau de așa numitele selfie-drone, toate au ceva în comun. O parte mai mică sau mai mare din interacțiunea cu respectivele gadgeturi se poate realiza doar prin intermediul unui controller dedicat, al unui smartphone sau al unei tablete. Se pare însă că există și o soluție mult mai deșteaptă la această problemă, mai ales pentru situațiile în care vreți pur și simplu să vă bucurați de o experiență, decât să pierdeți timpul cu ajustarea unor parametri complicați de funcționare.

Alternativa vine de la Zero Zero Robotics, creatorii Hover Camera Passport. Una dintre cele mai compacte și ușor de utilizat drone din ultima perioadă, Hover Camera a fost lansată inițial în prima jumătate a anului trecut. Între timp, a beneficiat de numeroase actualizări de firmware și a este capabil de mult mai mult decât să vă urmărească sau să captureze momente interesante.

Noul mod de funcționare este intitulat Owner Mode. După o configurare inițială pentru a vă recunoaște fizionomia, drona câștiga abilitatea de a putea fi controlată prin gesturi. Astfel, smartphone-ul, tableta sau un controller dedicat devin opționale. Este suficient să pornești drona. Aceasta începe să se plimbe în jurul tău până te identifică, moment din care începe să filmeze și să zboare în urma ta. Pentru a face un selfie, este suficient să faci un semn de la revedere cu mâna către dronă și va face imediat câteva fotografii. Un gest simplu de OK cu degetul mare în sus îi spune dronei că aceasta se poate opri din filmat și înregistrat. Din acel moment, puteți pune mâna pe ea și o puteți închide.

În altă ordine de idei, Apple a început să comercializeze Hover Camera în magazinele sale de pe întregul mapamond. Prețul actual este de 500 de dolari, cu 100 de dolari mai puțin decât la momentul lansării.

Alexandru Puiu
15:00 17.04.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video