Cum afli ce versiune de iOS ai pe iPhone și cum faci update

În cazul în care ești utilizator de iPhone, la fiecare câteva săptămâni sau luni, te bucuri de o nouă variantă de iOS. Cu toate acestea, sunt șanse mari să nu știi ce versiune de iOS ai la această oră.

iOS este sistemul de operare creat de Apple pentru iDevice-urile companiei. Înainte de lansarea primului iPad, a fost intitulat iPhone OS pentru că rula doar pe smartphone-urile gigantului din Cupertino. Ulterior, a ajuns să fie adaptat pentru iPod Touch și iPad-urile de dimensiuni variate. iPod Touch-ul nu a mai fost actualizat de câțiva ani, dar iOS continuă să aibă parte de actualizări la intervale destul de dese.

În urmă cu aproximativ un an, au apărut dovezi conform cărora noile versiuni de iOS îți fac terminalul mai lent. Aceasta era o realitate pe care posesorii de iPhone o bănuiau de mult timp. Nu se aștepta nimeni însă ca scenariul să fie unul concertat de Apple. Tot atunci, mulți posesorii de smartphone-uri ieșite din Cupertino au încetat să-și mai instaleze noile versiuni. Argumentul companiei americane a fost că scăderea performanței era menită să prevină închiderile bruște ale terminalelor, în cazul celor care aveau baterii uzate.

Indiferent care a fost motivul, iOS 12 se mișcă suprinzător de bine pe majoritatea terminalelor pe care este disponibil. Ca urmare, ar fi bine să-l instalezi. Înainte de asta, trebuie însă să știi ce versiune de iOS ai pe iPhone, ca să vezi dacă poți să faci update. Procesul este relativ simplu.

Din meniul principal al telefonului, intră la Settings sau Configurări în secțiunea General. Fă un tap pe primul buton de sus intitulat About sau Informații, în funcție de limba pe care o ai definită pe telefon. La secțiunea Versiune din noua pagină, ar trebui să vezi un set de cifre. Cea mai recentă variantă de iOS, la momentul redactării acestui articol, este iOS 12.0.1.

Dacă nu o ai deja instalată, revino la meniul anterior din secțiunea General și fă un tap pe Update Software sau Actualizare Software. Imediat, vei vedea dacă poți sau nu să faci update. Urmează pașii de pe ecran sau revino la acest meniu peste aproximativ o săptămână, să vezi dacă nu a apărut o nouă versiune.

Citește și: