După camere extravagante, Leica s-a apucat de ceasuri scumpe

După camere extravagante, Leica s-a apucat de ceasuri scumpe

Leica este un brand nemțesc ce a intrat în mentalul colectiv prin intermediul camerelor sale de top. Acum, avem parte de primele ceasuri realizate de aceeași firmă.

Leica este o companie foarte importantă în domeniul camerelor foto. Are o vastă tradiție când vine vorba de artă fotografică și, deși majoritatea modelelor sale sunt exorbitante, a reușit să se dezvolte destul de mult în ultimiii ani. Ca urmare, nu ar trebui să vină ca o surpriză majoră faptul că a decis să intre într-un nou domeniu de actvitate. Pentru a preveni diluarea brandului, s-a optat pentru realizarea unor ceasuri de top, cu mecanism manual și un design discret.

Ceasurile de vârf nu au fost nciciodată ieftine. Din acest motiv, când inginerii Leica sau orientat către acest segment de piață, au fost nevoiți să șteargă cu buretele tot ce au învățat de la camere. Rezultatul final este un produs desenat de cei de la Leica și comercializat momentan doar în interiorul Germaniei, țara de baștină a producătorului. Spre deosebire de momentul în care a început să-și licențieze numele și sticla pentru telefoane ca cele produse de Huawei, ceasurile sunt asambate în mod exlusiv în Germania, iar procesul de cercetare și dezvoltare al creațiilor din domeniul orologiei a avut loc in-house.

Este vorba de două ceasuri cu nume simple. Conform celor la Hodinkee, vorbim de Leica L1 și Leica L2. Ambele versiuni de ceas împart câteva similarități și sunt definite printr-un design minimalist, cu limbi negre și un aspect ce îți aduce aminte cronografele tradiționale. Mecanismul de la interior este cu întoarcere manuală și a fost realizat de Lehmann Prazision GmbH, o altă companie nemțească. În plus, Leica L2 este varianta GMT a ceasului menită să țină evidența pentru o a doua oră de pe glob. Are și un indicator adițional de zi/noapte.

Noile ceasuri vor ajunge în magazine în această toamnă la un preț de sub 10.000 de euro, dar nu cu foarte mult. În primul an, se vor produce 400 de unități de la Leica L1 și alte 400 de unități de Leica L2.

leica ceas