25 ian. 2018 | 07:00

Dacă bei cafea proastă, vei ajunge cumva să fii mai fericit

ACTUALITATE
Dacă bei cafea proastă, vei ajunge cumva să fii mai fericit

Cu cât standardele tale cu privire la cafea sunt mai joase, cu atât vei economisi mai multe resurse și vei fi mai fericit pe termen lung.

Când vine vorba de consumul de cafea, poți începe cuminte, cu o băutură de calitate medie. De aici nu este greu să faci un upgrade la ceva mai calitativ. Din acest punct începe și riscul – cu cât descoperi calitatea, cu atât ți se vor părea variantele pentru portofele timide mai inacceptabile.

Înainte să realizezi, devii prietenul acela care refuză cafea când vine în vizită și care nu vrea să încerce cafea din alte localuri decât cel preferat. De aici, este greu să te întorci la cafeaua mediocră.

Dar în loc de un upgrade, poți încerca un downgrade. Încearcă o băutură mai puțin grozavă, de la automat. Cumpără-ți cel mai ieftin espressor și folosește-l. Corpul tău va aprecia cafeina orice ar fi. Probabil la început, cafeaua proastă ți se va părea că are gust de ars, de apă sau acidulat. Dar dacă ești persistent, vei realiza că există varietăți de cafea așa-zis proastă care nu ți se vor părea atât de rele.

Dacă găsești o cafea proastă care să ți se pară decentă, răsplata va merita. Dacă vei face sacrificiul să găsești o cafea de la o franciză populară, vei putea să bei o cafea bună în aproape orice oraș ai merge. Dacă renunți la metodele sofisticate de preparare a cafelei acasă, vei economisi timp și bani. Toate aceste lucruri vor contribui la starea ta generală de bine.

Poate că viața ta nu se va schimba radical dacă vei face acest downgrade. Dar dacă faci acest compromis cu cafeaua, îți va veni mai ușor să faci compromisuri și în alte arii.

De exemplu, berea ieftină nu ți se va mai părea așa de rea. Poate chiar vei ajunge în punctul în care să nu ți se pară o rușine să îți iei un smartphone ieftin. Când economisești pentru lucrurile mărunte, rămâi cu mai mulți bani pentru lucrurile care te-ar putea face cu adevărat fericit – de exemplu, o vacanță în locul în care ai visat să mergi dintotdeauna.