Boxele inteligente te-ar putea ajuta să renunți la telefon

Boxele inteligente te-ar putea ajuta să renunți la telefon

Boxele inteligente au început să-și facă simțită prezența în casele oamenilor, iar acestea aduc și avantaje.

Cei de la Accenture au publicat recent rezultatele unui studiu legat de folosirea boxelor inteligente și a telefoanelor. Sondajul a fost creat astfel încât să examineze reacțiile oamenilor față de câteva noi zone ale tehnologiei.

Una din întrebările sondajului dorea să afle dacă cei care și-au cumpărat boxe inteligente petrec mai puțin timp cu telefonul în mână. În mod surprinzător 66% dintre cei 2.271 de respondenți au ales variante care atestă schimbarea.

64% din respondenți spun că au folosit telefoanele mai puțin în scopuri de distracție; 58% spun că au făcut mai puține cumpărături online, iar 56% dintre aceștia susțin că au folosit telefonul mai puțin pentru căutări generaliste.

Având în vedere rezultatele acestui studiu, care ar putea fi probate și cu alte sondaje ulterioare, producătorii de telefoane ar putea trage câteva concluzii. Cei care sunt orientați strict către telefoane ar putea avea de suferit în viitor, dacă nu își reorientează businessul pentru a lucra și la alte tipuri de produse.

Cei de la Apple și Samsung ar putea sta liniștiți. Primii au de gând să lanseze boxa HomePod undeva anul acesta, însă aceasta ar putea să nu aibă același nivel de versatilitate ca Alexa. De asemenea, și Samsung ar putea să lanseze propria boxă inteligentă în 2018.

Cercetările arată că aproximativ 19 milioane de dispozitive Amazon Echo au fost vândute până acum. De asemenea, Accenture estimează că, până la finele anului, 37% dintre gospodăriile americane vor avea cel puțin o boxă inteligentă. De asemenea, cercetarea arată că utilizatorii au un grad de satisfacție mai ridicat când vine vorba de boxe decât pentru telefoane.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: cnet.com