Boxele inteligente de la Google au probleme mari de funcționalitate

Boxele inteligente de la Google au probleme mari de funcționalitate

Este foarte ușor să te îndrăgostești de o boxă inteligentă, dar se pare că cele mai micuțe din repertoriul Google au o problemă de funcționalitate.

Cel mai probabil, ești tentat să investești într-o boxă inteligentă pentru a-ți face viața mai ușoară. Deși nu se pricep foarte bine la limba română, micuțele gadgeturi sunt surprinzător de capabile în a-ți oferi informații utile pe o varietate foarte mare de subiecte. Având însă în vedere că respectivele aparate au ”boxă” în titlu, te-ai aștepta totuși să se și audă foarte bine. Din păcate, se pare că nu este cazul unor produse din gama Google Home Mini.

Cea mai ieftină boxă inteligentă de la Google se pare că are o problemă importantă de funcționalitate. Mai mulți utilizatori s-au plâns pe internet că nu reușesc să asculte muzică la volum mare folosind dispozitivul de dimensiuni reduse. În mod uzual, când dai la maxim o boxă sau o pereche de căști de calitate slabă, auzi diverse distorsiuni și sunete ciudate. Chiar și atunci însă, ține doar de tine dacă ajustezi volumul sau te bucuri de audiție în aceleași condiții improprii.

Problema este că, în cazul Google Home Mini, când încerci să dai tare, boxa ”crapă”. Se închide singură, se redeschide și, după câteva minute, poți să o folosești din nou ca înainte. La volum mediu, nu sunt întâmpinate nici un fel de probleme. Partea bună este că cei de la Google au recunoscut deja că știu problema și lucrează pentru a o remedia. O soluție temporară nu a fost menționată și nici nu este foarte clar ce cauzează situația neplăcută. Într-o postare pe Reddit, utilizatorul youcantfindoutwhoiam a afirmat că s-ar putea să aibă legătură cu inabilitatea boxei de a transforma un semnal stereo într-unul mono în timp real la volum mare.

În orice caz, nu ar trebui să dureze mai multe de câteva zile sau câteva săptămâni până când se va soluționa problema.