Bărbatul ucis pentru că i-a enervat pe alții pe internet

Bărbatul ucis pentru că i-a enervat pe alții pe internet

Meseria de blogger este una foarte interesantă și profitabilă dacă o faci de mult timp și ai pielea groasă pentru valul de troli de pe internet.

Este foarte greu să fii blogger de succes, nu atât de mult din lipsă de subiecte sau domenii care merită exploatate, cât din cauza celor care te agresează online și offline. Trolii au devenit o problemă atât de mare a secolului în care trăim, încât agresivitatea de pe internet a ajuns să se reflecte în asasinate fără nici un fel de noimă.

Deși este greu de apreciat dacă este primul astfel de eveniment la scară globală, un blogger foarte popular din Japonia a fost înjunghiat duminică seară de către un trol cu care s-a certat online în numeroase rânduri.

Bloggerul Kenichiro Okamoto ținea la momentul respectiv un seminar în orașul Fukuoka. Pe lângă tutoriale legate de redactarea online, începuturile unui blog și generarea de trafic, Okamoto a încercat să ofere câteva soluții pentru a combate un trol și alte forme de agresivitate online.

Kenichiro Okamoto era activ pe internet sub pseudonimul Hagex. După evenimentul la care au participat foarte mulți oameni, bloggerul s-a dus la toaletă unde a fost înjunghiat. Deși investigația cazului se află momentan la început, Hidemitsu Matsumoto în vârstă de 42 de ani s-a dus la poliție în aceeași seară și și-a declarat vinovăția pe subiectul decesului lui Okamoto.

Argumentul pentru crima odioasă desfășurată în localitatea Fukuoka din Japonia a fost că „îl disprețuia de mult timp” pe bloggerul Hagex și au fost implicați în foarte multe dezbateri pe internet.

De cele mai multe ori, certurile se încheiau cu blocarea contului lui Matsumoto, dar acesta își făcuse un obicei din crearea unor alte conturi în rafală. În ultimii doi ani, a folosit sute de pseudonime doar pentru a-și manifesta online atitudinea distructivă de trol.

Una peste alta, setul de circumstanțe detaliat mai sus ar trebui să te ajute să-ți dai seama de potențialele consecințe grave din lumea reală al unor certuri din mediul online.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: